Mutatványosok

2015. december 10. 15:34

A tét nem kicsi, szakértők szerint, ha jól dolgoznak, az új matekkal egy csapásra megfelezhetik a létminimum alatt élők számát, másfél millióan ripsz-ropsz kitörhetnek a szegénységből.

2015. december 10. 15:34
Keszei L. András
Kisalföld

A Központi Statisztikai Hivatal egy évszázad után megszünteti a létminimum-számítást. A legfrissebb jelentések szerint e kis hazában mintegy három és félmillióan élnek a létminimum alatt, és ugye ez így nagyon nincsen rendjén. Ezért új módszerrel dolgoznak ezentúl, ami sokkal jobban megmutatja, mi a való világ. A helyzet persze nem egyszerű, mert azt sem lehet tudni, mi a szegénység, csak azt, hogy a létminimum biztosan nem azonos vele. A létminimum ugyanis a nevéből adódóan elég a léthez, szerény körülmények között élni pedig a szegénységgel messze nem azonos.

Szóval szorgoskodnak a mutatványosok, még nem tudni pontosan, hogy az amerikai módszert veszik át, vagy egyszerűen csökkentik a szükséges napi minimális kalóriabevitel-mennyiséget: aki kevesebbet eszik, annak több marad, és máris nem olyan szegény alapon – gondolom. A tét nem kicsi, szakértők szerint, ha jól dolgoznak, az új matekkal egy csapásra megfelezhetik a létminimum alatt élők számát, másfél millióan ripsz-ropsz kitörhetnek a szegénységből.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kitiltott
2015. december 11. 13:28
miért van az hogy a zsidóknak semmi sem jó? hol voltak ezek a nagy megmondó emberek mondjuk 2009 ban a gyurcsány korszakban ? vagy amikor a nagy haza mentő felvette a sok ezer milliárd hitel t és oda adta a bankoknak?
drkovax
2015. december 11. 11:28
Csak annullálják azt az aljas trükköt amit az ÚJCSAKÖ-vel kezdődően a szadesz szociológus klub elkövetett ...
Wendriner
2015. december 11. 08:09
Kisalföld. Ugorgyunk!
Mich
2015. december 10. 21:05
A Kisnépszabi megint megmondja a tutit... Már hiányzott...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!