Orbán a Nyugat sírásója

2015. december 02. 14:06

A miniszterelnök azzal a hazug váddal illette Németországot, hogy Európára nézve előnytelen háttéralkut kötött Törökországgal. Orbán szövege a legócskább kommunista rendszerben megszokott stílust idézi.

2015. december 02. 14:06
Kerék-Bárczy Szabolcs
DKP.hu

A Magyar Diaszpóra Tanács ülésén Orbán Viktor ismételten tényként beszélt a nyugati demokratikus politikai és gazdasági rendszer hanyatlásról és a keleti önkényuralmak felvirágzásáról. Ahelyett, hogy állást foglalt volna a zsidó-keresztény értékek talaján született liberális demokrácia és piacgazdaság mellett, kifejtette, hogy alkalmazkodni kell az új, keleti diktatúrák világrendjéhez. A miniszterelnök egyúttal azzal a hazug váddal illette Németországot, hogy Európára nézve előnytelen háttéralkut kötött Törökországgal a menekültkérdésben.

Orbán szövege a legócskább kommunista rendszerben megszokott stílust idézi. Diktatúrák erősödhetnek a világban, ahogy ezt a történelemben már több ízben tapasztaltuk, ám ezt nem szabad tétlenül nézni, ehhez nem lehet Orbánhoz hasonlóan, megadóan alkalmazkodni, hanem küzdeni kell a szabadságért, az emberi méltóság tiszteletéért, a demokratikus jogokért. Alapvető magyar nemzeti érdek a mind teljesebb európai uniós egység és együttműködés megteremtése, és a közös fellépés a diktatórikus törekvésekkel szemben. Egyetlen állam sem képes egyedül felvenni a harcot a globális kihívásokkal szemben, ezt csakis közösen tehetjük. Orbán ahelyett, hogy az egységért és szövetségeseinkért küzdene, aláássa az Unió alapértékeit, és a keleti önkényuralmak karjaiba löki hazánkat. A Demokratikus Koalíció visszautasítja a Magyarország számára végzetes következményekkel járó fideszes politikát, és minden lehetséges eszközzel harcol ellene.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 107 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
catalina9
2015. december 03. 12:48
aláássa az Unió alapértékeit, és a keleti önkényuralmak karjaiba löki hazánkat. " Hát van szebb ennél a piszigagyi dumánál?
Toledo
2015. december 03. 08:16
Ha te vagy a nyugat nem lesz nehéz dolga! Megyek és segítek neki mert 180 cm a hivatalos mélység de onnan még feljönne a Kerék Bárcás szag.
zőldsas
2015. december 03. 07:26
Kerek- Bárczy hülye vagy elégtelenül feleltél büntetésed, hogy egy lakatlan szigeten mindennap meg kell dugnod a Merkel mamát.
áfonya
2015. december 03. 04:03
Bokorugró Merkel cserbe hagyja a ázsiai cigányokat ,behívja őket Európába igérget jó létet munkát most meg haza zsuppolja őket .Legnagyobb aljasság hitegetni hazudozni tönkre tenni költségekbe verni népcsoportot ..Merkel sulyos börtönt érdemel junckerrel együtt,
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!