Súly alatt a pálma

2015. december 16. 15:57

Mintha a kilencvenes évek eleje tért volna vissza, úgy szabadultak el ismét a magyarellenes indulatok Romániában.

2015. december 16. 15:57
Farkas Réka
3szék

„Mintha a kilencvenes évek eleje tért volna vissza, úgy szabadultak el ismét a magyarellenes indulatok Romániában. Dühítő, elkeserítő és abszurd megnyilvánulásokban nem volt hiány az elmúlt hetekben, újra behálózta életünket a gyűlölet, egymást követik az aljas provokációk.

Ismét megjelentek a feketére mázolt magyar településnevek, s bár fényképek, felvételek örökítették meg az elkövetőket, gépkocsijuk rendszámát is átadva a hatóságoknak, a rendőrség nyomoz, de tettest sehogy nem talál. Hasonlóan más esetekhez – bemázolt SIC-tábla, letépett székely zászló, meggyalázott Gábor Áron-szobor –, nem tudnak az elkövető nyomára bukkanni. Mit gondolhat ilyenkor az államhatalom hitelességét amúgy is megkérdőjelező egyszerű halandó? Azért nem állítják elő a bűnösöket, mert közülük valóak, céljuk az indulatok és a félelem szítása. És nem hagyják csitulni a felkorbácsolt hangulatot, hétről hétre előállnak egy újabb húzással. Csak nyugalom ne legyen...”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bölcsuhú
2015. december 17. 10:04
Kutyából nem lesz szalonna! A tolvaj/rabló mindig retteg attól, hogy vissza kell adnia a zsákmányt. Ezért próbálja megsemmisíteni, de legalább is terrorizálni az áldozatot. A románok, szlovákok, stb. egyenként elviselhetők, sőt elfogadhatók, de halmazban már kollektíven magyargyűlölők, sovínok. A kivételeket is kirekesztik. 97 év alatt nem hogy javult volna a külhoni közhangulat, hanem csak romlott, mivel egyre kevesebb a magyar és egyre több a bevándorolt. A szórvány már elveszett (asszimilálódott, elmenekült), a tömbmagyarság pedig egyre nehezebben tudja elviselni azt, hogy másodrendű állampolgár a saját hazájában. S ezt ráadásul az anyaország ballibsijei sem képesek megérteni s értékelni azt, hogy mégis megmaradtak majd százéves idegen uralom alatt magyarnak. Számukra inkább a migránsok, mint ők. Sajna...
Ellensúly
2015. december 17. 00:34
Mégis mire számítottunk? A Fidesz is beállt az MSZP és SZDSZ által kijelölt sorba: „nyeljünk le mindent, csak meg ne sértsük a soviniszta szomszédok érzékeny lelkét”.
antioligarcha
2015. december 16. 23:01
Nyáron volt Székelyföldön, nem volt jó a hangulat. Akkora román zászlók lógtak kis falvakban, mint Pesten a Parlament előtt a mi állami zászlónk. Marosvásárhelyen már nincs magyar felirat üzleten. Gondolom félteni kell a féltéglától a kirakatot, meg elmegy a román vevő. Marosvásárhelyen a pincér nem értett magyarul. Aztán kiderült, hogy csak nem akart érteni. Bementünk Csíkszeredán egy ortodox templomba és a nénike kizavart minket. A magyar rendszámú kocsink mögé úgy beparkolt egy - egyébként magyarul még beszélő gyerek - a motorjával, hogy nem tudtunk kiállni. Még ő játszotta el a sértődöttet, hogy nem tetszett nekünk. Nem jó ott magyarnak lenni, tartsatok ki.
br-o
2015. december 16. 21:09
Ha megvan a rendszám és tulaj, akkor már csak kromofág kell a kocsijára. Legközelebb meggondolná a bocskoros.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!