Több gyerek kellene, de a fideszes suttyóságoktól nem lesz

2015. december 16. 13:03

Nehéz dolga van annak, aki az arany középutat szeretné megtalálni: a hangzavarban mintha épp a higgadt normalitás maradna képviselet nélkül.

2015. december 16. 13:03
Első Kézből
Nyugati Fény

Nehéz dolga van annak, aki az arany középutat szeretné megtalálni: a hangzavarban mintha épp a higgadt normalitás maradna képviselet nélkül.

Annak belátásához ugyanis nem kell közgazdasági diploma, hogy egy ország, amelyik 1,34-es szülési rátával rendelkezik, már középtávon halálra van ítélve. Elöregszik a társadalom, nincs aki megtermelje a nyugdíjasok és az inaktívak juttatásait.

A jelenlegi tendenciák mellett Magyarország szociális- és nyugdíjrendszere 2-3 évtizeden belül összeomlik. Épeszű ember nem vitatja ezt a közgazdasági egyszeregyet.

Csakhogy: az-e a legmegfelelőbb módja a magyar nők gyermekvállalásra ösztönzésének, hogy a női nemet degradáló, középkori suttyóságokat kiabálunk bele a mikrofonba?

Erre a válasz pedig határozott NEM. Egyetlen család sem fog bevállalni egy pluszgyereket attól, mert Kövér László és Kovács Ákos bunkó módon erre szólítja fel őket.

Több gyerek attól lesz, ha családbarát a politika, ha a kormány nem rohasztja le az iskolákat és a kórházakat, ha vannak munkahelyek, ha élhető és szerethető az ország, ha van létbiztonság és közbiztonság, ha van perspektívája a jövőnek és lehet tervezni.

Mindezek megteremtésében viszont finoman szólva nem brillíroz az Ákos által nyalogatott kormánypárt, amelynek tagja maga Kövér László.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bodolidi
2015. december 16. 13:52
Suttyó vagy Te! Tanulj egy kis szövegértelmezést,mert nem azt mondta,amit a suttyó haverjaid mondanak neked. Nem jön be,amit már egyszer eljátszottatok a "köteles"történettel.Erre képes a baloldal és a liberálisok.Ez még arra is kevés lesz,hogy 18-ba bejussonak a parlrmentbe. Azhtán majd lehet sirni,hogy egypártrendszer van.Dehát ilyen ellenzékre ki szavaz?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!