A 2014-es év nehézségei után nagy várakozással tekintettünk az idei év elé, viszont azt is tudtuk, hogy ha nem lesz kemény, hideg telünk akkor a növényvédelemre még fokozottabban kell majd figyelnünk. Mivel nem jött a nagy fagy így a betegségek, elsősorban a lisztharmat, presszió alatt tartotta ültetvényeinket, melynek köszönhetően júniusig a permetezési fordulókat sűrűbbre kellett állítani. Ezzel és a hatékony, célzott növényvédelemmel a meleg idő előtt már szinte teljesen elmúlott a betegség presszió, így a növényvédelmi cikluson is lazítani lehetett, melynek az lett a végeredménye, hogy összességében nem kellett az átlagnál többször permeteznünk az egészséges szőlő érdekében.
Az idei nyár időjárása sorra döntögette meg a különböző hőmérsékleti rekordokat. Ennek ellenére mégsem számítottunk korai szüretre, mint az a meleg évjáratokban szokott lenni, mert a rügyfakadás kicsit késve indult meg, és a kánikulában a szőlő vegetációja is másként zajlott. Túlzott aszály tüneteket nem tapasztaltunk a hosszú hőségnapok ellenére sem, mivel az előző évi és a tavaszi csapadéknak is köszönhetően az agyagos altalajunk tökéletes vízzárási képessége biztosított a szőlőnek elég nedvességet. A nagy melegben bizonyos fajtáknál a terület fekvésének függvényében néhol inkább takarva hagytuk levéllel a fürtöket, elkerülve az UV sugárzás okozta károkat. A késő nyári időszakban a csapadékosabb idő megérkezése előtt viszont a teljes fürtzónát mindenhol tisztára zöldmunkáztuk.
A szüretet szinte már hagyományosan a Sauvignon Blanc-nal kezdtük, ahol elsősorban a savak mennyisége és a pH határozta meg a kiválasztott szüreti időpontunkat, ahogy az utána folyamatosan érkező rosé alapanyagoknál sem választottunk más technológiát. A dűlőszelektált alapanyagainkat a Cabernet Sauvignon kivételével szeptember végére igen jó paraméterekkel és mennyiségben tudtuk behozni a Pincészetbe. A Merlot és a Kékfrankos Faluhelyen és Gurovicán is várakozásaiknak megfelelő minőséget produkált. Sajnos az október eleji esőket már a Cabernet Sauvignon is nehezen bírta, így ott csak a Gurovicáról tudtunk kevesebb Cabernet Sauvignon prémium alapanyagot feldolgozni.