Félelemmel játszva

2015. december 12. 11:47

Az Economist cikke jellemző. Szitokszóként használva a populizmust, megbélyegez minden olyan politikust, aki nem az ő „haladó értékrendjét” követi.

2015. december 12. 11:47
Baranya Róbert
Magyar Hírlap

„»Valódi fenyegetésként« jellemzi az általa megnevezett »jobboldali populista politikusokat« az Economist című brit hetilap, amely Orbán Viktor magyar miniszterelnököt is a »veszélyforrások« között említi Marine Le Pen és Donald Trump mellett. A lap egyben harcot hirdet ellenük, felsorolva azokat az »értékeket«, amelyek mellett ők kiállnak: nyitott piacok, határok, globalizmus és az emberek szabad mozgása.

Hát igen. Láthatóan nagy a pánik. Elvégre nem máshol nyerték meg a helyhatósági választások első fordulóját a radikálisok, mint az európai liberalizmus bölcsőjének tekinthető Franciaországban. Nem máshol akarja kitiltani a muszlimokat az országból a republikánusok elnökjelöltje, mint a liberalizmus tengeren túli fellegvárában, az Egyesült Államokban. Ez korábban elképzelhetetlen lett volna. 

Ezért is nagy az aggodalom. A növekvő pánikból azonban valami nagyon hiányzik: az önvizsgálat. Erre valahogy sose jut hely meg idő. (...)

Az Economist cikke jellemző. Szitokszóként használva a populizmust, megbélyegez minden olyan politikust, aki nem az ő »haladó értékrendjét« követi, és aki veszélyes lehet saját igéje terjesztésére, térhódítására, egyeduralmára.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
koronaszepe
2015. december 13. 14:43
Populista=népámító, csak, hogy értsük. Igen, a népámítók veszélyesek. Mi a faxt nem lehet ezen érteni.
Tintamin
2015. december 12. 18:17
Szar lehet a Pártéletben írogatni, aztán hazamenni, hogy "jaj, anyukám, ma is kinyaltam az Orbán seggét rendesen"...
balbako_
2015. december 12. 15:46
Subject: WG: Nincs itt semmi baj ! Jo hir Nincs itt semmi baj Ez a felszólalás Strasbourg-ban hangzott el. Jacek Olgierd Kurski - lengyel - küldött mondta el: "Mr. Orbán! Szeretnék bocsánatot kérni Öntől azért, ami ebben a teremben zajlik! Európa alapító atyái most minden bizonnyal forognak a sírjukban. Ami itt folyik, az bosszú az Ön sikeres konzervatív kormányzásáért. Mr. Orbán! A nemzetközi tőke utálja Önt, mert megadóztatja. A baloldal utálja Önt, mert a keresztény értékeket beírták az Alkotmányukba. A szocialisták utálják Önt, mert Ön egyértelműen diktatúraként ítélte el a szocializmust. De ami nem öli meg Önt, az csak erősíteni fogja. Minden jót kívánok Önnek! Éljen a szabad Magyarország!" (Jacek Olgierd Kurski /Lengyelország/ - Strasbourg)
madarasi.abel
2015. december 12. 13:34
Populizmusnak nevezi a populizmust? Kinek miért fáj ez? Miért baj, ha a fidesz populista? Kinek fáj ez? Kétharmad, nem?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!