Tisztelt bíróság!

2015. november 13. 10:07

Tisztelt bíróság! Lenne egy kérdésem a fagyállós borosgazda történetének analógiájára.

2015. november 13. 10:07
Wintermantel Zsolt
Wintermantel Zsolt
Facebook

Tisztelt bíróság!

Lenne egy kérdésem a fagyállós borosgazda történetének analógiájára.

Ha én a telkemen belül, zárt kertkapu mögött, kulccsal lezárva tartom az autómat, melyből direkt kiszereltem a féket javítás, vagy bármilyen ok miatt és ezt az autót valaki ellopja és azzal a hiányzó fék miatt halálos balesetet szenved, akkor engem lecsuknak nyolc évre?

Netán tegyek ki rá egy cetlit, ha esetleg valaki el akarná lopni, hogy nem jó a fék?

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 552 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
SoukySanjay
2015. november 14. 12:27
Wintermantel úr bejegyzése után megjelent egy pár egészen értelmes hozzászólás.Pl.olyanok,hogy,ha lopd az áramot a művektől és az agyonvág,akkor az elektromos emberek mennek a börtönbe?Meg olyan is volt,hogy Magyarországon a tolvaj olyanért reklamál,amit ellopott.
1000bocs
2015. november 14. 12:23
"Tehát ha engem megmérgezel fagyállóval, akkor én magamra vessek, ha nem jutok időben orvoshoz, ha meg igen, akkor örüljek, hogy élek?" Téged nem mérgzetett meg senki. Betörtél és elloptad a borm, nem is ismerlek. Ellopod a borom, és megiszod, majd biztosítod hogy nem 12-24, de 48 óráig ne láthasson orvos, akkor valami közöd csak volt a végeredmény ilyetén lefolyásához? Mert ahogy a valós életből hozott tények mutatják, lsd minbt fent. Kerülgeted a tényeket. "Az ítélet szerint az életük veszélyben volt." Az ötből négy életben maradt, kettőnél még mérgezést SEM állapítottak meg. Annyira volt halálos a dózis, és biztos a gyilkosságra mutató szándék. És ami ítélet ellen annak nonszensz volta miatt az ügyészsége a vádlott ÉRDEKÉBEN fellebbez enhítésért. "Egy nyakra irányzott vágást is meg lehet úszni öltésekkel, de ettől az még emberölési célzatú." Hagyd már a késelést, de tényleg. ha egy nyakra indított vágás és a saját pincémben romlott vagy életre veszélyes cucc tárolása egyenlő, akkor a világ tele van gyilkosokkal, és mindannyiunk gyilkossági szándéka tiszta és világos. A botlóra felejtett gereblye kicsapja a szemedet mikor betörsz a pincémbe és rálépsz. Furmányosan kiszámoltam, hogy nem orbbavág, nem hókon' nyom, de a szemed találja el, azt te elveszted. Meg is halhatnál, ha utána vakon tántorogva... Gyilkosok, gyilkosok mindenhol... Nyakra irányuló vágás meg a fagyállós meggybor. Édes istenem....
balbako_
2015. november 14. 10:32
A cikkben szemlézett kérdés teljesen jogos! Viszont azt már csak meg kéne nézni, hogy vajon a bírónő alkalmas-e a munkája elvégzésére. Kell lenni olyan hibának ahol megköszönik az eddigi ténykedését és kirúgják.
Dénia
2015. november 14. 06:47
Nem egészen jó az analógia. Mert ez a gazda szándékosan rakta ki a mérget kifejezetten a bemászó tolvajok számára. Annak tudatában, hogy ha megisszák, meg is halhatnak. Mint amikor az ember egérírtót tesz ki. Arra sem lehet azt mondani, hogy nem ő ölte meg az egereket, mert minek jöttek be, és miért ették meg a mérget. Arról ő nem tehet. Ez nem egészen így van.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!