Az emberség ára

2015. november 03. 10:59

Az emberség ára pénzben is megfizethető volna, ami azt jelentené, hogy Európa lakói rosszabbul élnek majd egy igazságosabb és biztonságosabb világban.

2015. november 03. 10:59
Puzsér Róbert
Puzsér Róbert
Szélsőközép – Facebook

A Közel-Keletről és Afrikából indult népvándorlás súlyos próba elé állítja Európa lakóit. Az ép erkölcsi érzékű polgárok máris jól tudják, hogy az emberség árát meg kell fizetniük. Kinek így, kinek úgy.

Akik a határok megnyitása, a migránsok korlátlan befogadása mellett teszik le voksukat, készek az életmódjukkal fizetni. Bármilyen lesz is az életformáját nem értőket és nem tisztelőket tömegesen befogadó Európa, biztosan nagyon különbözik majd a maitól. Érdekes, hogy épp azok követelik leghangosabban a nők, homoszexuálisok és vallási kisebbségek iránt türelmes Európa megvédést, akik más esetekben minimális tiszteletet sem mutatnak ezek iránt az értékek iránt. S még érdekesebb, hogy főleg azok dobnák oda könnyű kézzel sok évszázad emberi jogi küzdelmének vívmányait, akik a legbüszkébbek a szabad világ nyitottságára, sokszínűségére és biztonságára.

Akik a határokon át özönlő emberekben csak problémát látnak, akik a migránshullámra falon, szögesdróton és rendőrkordonon kívül más választ nem ismernek, az emberség árát lelkiismeretükkel fizetik meg. Fejüket elfordítják, merő önzésből és jóléti populizmusból formálnának jövőt Európának. A feltétel nélküli befogadás híveihez hasonlóan ők sem csak a saját életformájukat veszélyeztetik, hanem valamennyiünkét - az európaiság lényegét: a humánum szellemét árulnák el. A politikává és közéleti attitűddé vált zsigeri önzés készen áll, hogy fasizmusba vagy újpogányságba rántsa Európát.

Volna ugyanakkor egy harmadik lehetőség, mely szerint Európa államai adóbevételeik jelentős részét a jövőben nem önmagukra és polgáraikra költenék, hanem hadseregre, amely képes megvédeni az ártatlanokat, valamint humanitárius segélyre, amelyből a Közel-Keleten és Észak-Afrikában menekülttáborok, vízvezetékek, utak, házak és lakások épülnének mindazoknak, akiknek otthona elveszett. Az emberség ára pénzben is megfizethető volna, ami azt jelentené, hogy Európa lakói rosszabbul élnek majd egy igazságosabb és biztonságosabb világban.

Hiába logikus azonban az európaiak számára, hogy a zsebükbe nyúljanak, hiába nem látszik a fennálló problémára semmilyen más megoldás, a kontinens lakói és politikai szektái hallani sem akarnak arról, hogy jelenlegi életszínvonaluknak akár csak a töredékéről is lemondjanak. Inkább fogadnák be az összes menekültet vagy lövetnének közéjük, inkább vesszen el Európa vagy vesszen el az európaiság - ők görcsösen kapaszkodnak a bevásárlókocsiba. Minden radikalizmus és minden melldöngetés mélyén az emberi tömeg aljas mohósága bűzlik.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Csigorin
2015. november 03. 15:51
De tudod mit Puzser? Itt es most utald at a bankszamladon levo osszeg felet nekem. Ha nem teszed irigy kutya vagy es szegyelld magad.
Csigorin
2015. november 03. 15:49
Magyarul fizessunk vedelmi penzt a terroristaknak ?
szervető
2015. november 03. 13:36
Forgalmas belvárosi lakasban elek, de kb 3 nap alatt hozzászoktam a zajhoz. Szomszedom többször idegösszeroppant, szerinte ez a zaj kibirhatatlan, ebbe bele kell pusztulni, meg a sok allat, meg miert nem gyalog jarnak, meg politika, meg fogyasztoi tarsadalom, nos, szerintem az ember vagy elkezd dolgozni azon, hogy megszűnjön a zaj, szervezkedik, lobbizik, egyezkedik, vagy elköltözik sajat lelki bekenk erdekeben. Mert a fő baj, a latszat ellenere nem az, amit latunk, hanem vele kapcsolatos vizioink, hozza kapcsolt vegzetes erzeseink, hogy elvarjuk, de nem vagyunk kompromisszumkeszek, ezert csak sirankozunk, nagy bölcsen minősitünk masokat, de nem csinalunk semmit, miközben titkon remeljük, masok mefakadalyozzak valahogy bogy nekünk rossz legyen. Csakhogy nekünk nem rossz lesz, hanem rossz, aki egymas torkanak ugorhatott, mar megtette. Tuzser pedig akarmilyen irodalmian is fogalmazza meg, a problema resze, legyen szo barmilyen probkemarol. Mer aki mentalitasügyileg nem a megoldas resze, az a probkema resze marad, mig vilag a vilag.
Berecskereki
2015. november 03. 12:32
Néhány megtörtént esemémy Gyorsabb netre és pénzre vágynak migránsok Hollandiában Nettó 2000 eurós zsebpénzért éhségsztrájkol húsz migráns Ausztriában Gyújtogatással fenyegetőztek menekültek Kiskunhalason Fenyegetőznek, kövekkel dobálnak és gyújtogatnak a bevándorlók Végezetül Montreal (Kanada) polgármesterének a lvele: „Önöknek, muszlimoknak meg kell tanulniuk, hogy Kanada és Québec szokásaihoz, hagyományaihoz és az itteni életformához alkalmazkodjanak, mert a bevándorlásukkor ezt választották. Meg kell érteniük, hogy integrálódniuk kell, mert önöknek kell az életmódjukon változtatni, nem a kanadaiaknak, akik önöket nagyvonalúan befogadták. Meg kell érte¬niük, hogy a kanadaiak sem nem rasszisták, sem nem idegengyűlölők, hogy már eddig is sok muszlim bevándorlót fogadtak el. A kana¬daiak nem hajlandók arra, hogy azonosságukat és kultúrájukat feladják. És ha Kanada befogadó ország, akkor nem a polgármester az, aki a külföldieket befogadta, hanem Kanada-Québec népe. Végül meg kell érteniük, hogy Kanada a maga zsidó-keresztény gyökereivel, karácsonyfáival, templomaival és vallási ünnepeivel a vallást a magánélet keretei között tartja. A közösségnek joga volt arra, hogy mindenféle megegyezést az iszlámmal és saríával elhárítson. Mindazoknak a muszlimoknak, akik ezt a világszemléletet nem tudják elfogadni, és nem érzik jól magukat Kanadában, azt tudjuk mondani, hogy a világon ötvenhét csodaszép muszlim ország van, a legtöbbjükben népességhiány van, és készek arra, hogy a szegényeket a saríával összhangban szeretettel fogadják. Ha önök a hazájukat Kanadával és nem valamelyik muszlim országgal cserélték fel, akkor ez azért volt, mert a kanadai élet kellemesebb mint bárhol másutt. Tegyék fel egyszer maguknak a kérdést: Miért jobb itt, Kanadában, mint ott, ahonnan jöttek?”
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!