Oszlassák fel az Országos Roma Önkormányzatot!

2015. november 23. 18:23

Az ügy igazi vesztesei a magyarországi romák, akiktől elvették a hiteles képviselet lehetőségét. Felszólítjuk a kormányt, hogy helyezze az alkotmányosságot saját politikai mutyijai elé, és kezdeményezze az ORÖ feloszlatását.

2015. november 23. 18:23
Niedermüller Péter
Niedermüller Péter
DKP.hu

Az elmúlt napokban teljesen egyértelművé vált, hogy az Országos Roma Önkormányzat alkalmatlan és méltatlan a legnagyobb hazai kisebbség képviseletére. Verekedés az önkormányzat ülésén, kölcsönös korrupciós vádak, titkos találkozók kormányzati politikusok részvételével - csupa a képviselet hitelét romboló botrány.

A hírek alapján úgy tűnik, hogy a ORÖ ügyei mögött ma is számos esetben Farkas Flórián, az OCÖ korábbi vezetője, a Lungo Drom elnöke, a Fidesz országgyűlési képviselője és Orbán Viktor miniszterelnöki megbízottja áll, aki Lázár János szerint továbbra is élvezi a kormány bizalmát. Ezért az ORÖ botrányai egyben a kormány és a Fidesz botrányai is.

Az ügy igazi vesztesei a magyarországi romák, akiktől elvették a hiteles képviselet lehetőségét. Épp ezért felszólítjuk a kormányt, hogy végre helyezze az alkotmányosságot saját politikai mutyijai elé, és kezdeményezze az ORÖ feloszlatását, hogy helyreállítható legyen a törvényes működés.

Ugyanakkor mivel a romák integrálását szolgáló források nincsenek jó kezekben a magyar kormánynál és a hozzá kötődő roma vezetőknél, a Demokratikus Koalíció követeli, hogy ezeket az alapokat helyezzék a romákat képviselő, őket támogató valódi civil szervezetek ellenőrzése alá, hogy elkerülhető legyen a források elpazarlása. A fejlesztési források civil ellenőrzése ügyében írásbeli kérdéssel fordulok az Európai Bizottsághoz.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 46 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Wendriner
2015. november 24. 07:31
Oszlassák fel NIEDERMÜLLER PÉTERT.
kjkj945
2015. november 24. 07:03
Oszlassák fel a dinkákat!
gyaloggos
2015. november 24. 06:53
balfaszferkó és mocskos bandája Magyarországon megtűrt - mert humánusak vagyunk - szarházyak gyülekezete! Ennyi!
gyaloggos
2015. november 24. 06:51
ccccc! niemandmüller, nektek itt kuss, véglegesen! Örüljetek, hogy levegőt kaptok!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!