Fociboldog

2015. november 16. 11:35

29 év után a magyar labdarúgó-válogatott újra kijutott egy nemzetközi tornára. Na, most akkor mit kezdjünk az érzéseinkkel?

2015. november 16. 11:35
Németh Róbert
hvg.hu

Szerintem meg az van, hogy (ez egy német barátom mondása) tartsuk a labdát laposan. Ami tegnap és csütörtök este történt, az nagy és becsületes küzdelem volt, egy olyan csapattól, ami nem lett sokkal jobb vagy rosszabb (mint ami eddig volt, egy legfeljebb közepes európai labdarúgó válogatott; ezt fogadja el az is, aki eddig nem tudta), hanem képes volt minden erejét összeszedve, az úgynevezett taktikai elképzelést betartva, koncentráltan küzdeni (úgy, ahogy azt egyébként mindig is elvárnánk tőle), sőt néha még egész klassz dolgokat is művelt, és itt hirtelen Kádár Tamás, Nagy Ádám, Guzmics Richárd, Németh Krisztián, vagy Király Gábor neve jut eszembe.

A magyar foci, a modern szórakoztatóipari fenoménnak számító játékkal, a piaci alapon működő labdarúgással semmilyen viszonyban sem lévő, emberi fogyasztásra alig-alig alkalmas, államilag szanaszét dotált és mindeféle célokra felhasznált magyarfoci ettől még rémes, és enyhe understatement, hogy ezer sebből vérzik.

Most azonban egy kicsit, jó, nagyon boldogok lehetünk.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
DrPepper
2015. november 17. 01:42
Ez a cikk ugyanaz, mint amikor Petsching Mária Zita és Kálmán Olga az egyenes beszédben próbálja magyarázni a pozitív gazdasági eredményeket. És közben olyan mind a kettő mintha a fogát húznák.
várúr
2015. november 16. 21:53
Ránéztem erre nyüzügére és elnevettem magam.Lássátok be honfitársak: a HVG sporttémához (is) nagyon tud firkászt válogatni.
Peter8811
2015. november 16. 21:15
Van egy közmondás akinek Isten hivatalt ad észt is ad hozzá. Te hogy kerültél ide?
néhai Ch.Pilot
2015. november 16. 21:10
"Na, most akkor mit kezdjünk az érzéseinkkel?" Fojtsd alkoholba - írás helyett.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!