Aki ma nem akar Kis Grófóval dolgozni, az egy idióta

2015. november 02. 15:51

Menj fel a Youtube-ra és nézd meg, hogy az igazán népszerű klipekhez, mind-mind olyan zene társul, ami mindenképpen megosztó. Interjú.

2015. november 02. 15:51
Miki 357
Index

Meg tudsz élni kizárólag a klipkészítésből?


Szerencsére nem vagyok rákényszerítve, hogy mindent elvállaljak és a telefonszámlámat sem ebből fizetem, arra ott vannak a reklámfilmek és egyéb filmhez és zenéhez köthető melók. Nem akarok állandóan úgy dolgozni, hogy szívességeket teszek és kérek. Előfordul, persze, de megpróbálok minimálisra szorítani. Szeretek olyan költségvetésből dolgozni ami legalább azt garantálja hogy tudjunk olyan állapotokat biztosítani, hogy mondjuk nem kell egy keményebb forgatás alatt 16 órát fagyoskodni étlen-szomjan, amire volt már nem egyszer példa. És mondjuk az sem utolsó, hogy megvalósítsuk az elképzelést.

Vajon hányan engedhetnek meg maguknak ma itthon egymillió forintos videoklipet?

Sokkal többen, mint gondolnád. Nem is értem, hogy akik megtehetik, miért nem így állnak hozzá. Érted, itt most vehetek egy szendvicsek 900 forintért, a sarki kisboltban 300 forintért vagy beülök egy kézműves gasztróbisztóba  3000-ért. Ha én kifejezetten 3000 forintos szendvicset akarok, azt senki nem adja oda 200 forintért. Persze lesznek még a jövőben, akik egy telefonnal csinálnak népszerű és ismert klipet, ez így is van jól, de azért nem ez a jellemző. Volt például egy Supernem-videóm, amit kifejezetten jól fogadtak az emberek, jó visszajelzéseket kaptam, de az is 4-500 ezer forintba került. 5D-vel vettük fel, a költségvetés két New York-i repülőjegyre ment el.
 
Van itthon olyan zenekar, akivel szívesen dolgoznál?

Azt hiszem a Middlemist Rednek volt egy rövidebb száma (Black Lips a címe), amire ki is találtam egy ötletet és rájuk írtam, de azt mondták, hogy ehhez nem akartak sajnos videót. Ezenfelül az Apey and the Pea-éknek is szívesen összehoznánk valamit, akik a feleségem (Kiss Wanda - vágó) egyik kedvence, és szerintem is abszolút nem azt a hazai színvonalat képviselik, ami megszokott.

A Bulibáróra mit mondtál?

Hogy tetszik. Az utóbbi időben elég sokan megtaláltak, hogy miért csináltam Kis Grofónak klipet. Aki 2015-ben egy Pixa által életre hívott Kis Grofó-projektet klipkészítőként nem vállal be, az egy idióta. Ha nem akartam volna, hogy kiderüljön, hogy Kis Grofónak csinálok klipet, akkor egyszerűen nem fogadom el a lehetőséget. 

Menj fel a Youtube-ra és nézd meg, hogy az igazán népszerű klipekhez, mind-mind olyan zene társul, ami mindenképpen megosztó. Én nem mondom, hogy a Bulibáró a legjobb szám és azt se, hogy ez a helyes irány a popzenében, de mindenképpen számomra egy vállalható projekt, amiről végül is mindenkinek van valamilyen véleménye. Ez vajon miért lehet? Egyébként meg szerintem klipet nem lehet úgy nézni, hogy leveszi a hangot az ember. Lehet bármilyen jó a videó, ha kurva szar a dal, akkor semmi sem fog vele történni.”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
thomsen
2015. november 06. 20:24
"[Kis Grófo] számomra egy vállalható projekt, amiről végül is mindenkinek van valamilyen véleménye." Ezzel van a gond. Miszerint Kis Grófo, így, rövid ó-val(!), kulturálisan értéket képvisel és vállalható, akihez érdemes csatlakozni. A proli igénytelenség meg a lájkkurvulás magasiskolája, amikor valaki három nézőért lefekszik Kis Grófónak, csak azért, mert ismert (=hírhedt), annak ellenére, hogy mind zeneileg, mind ízlésvilágát tekintve a legaljáról válogatott szemét.
br-o
2015. november 06. 13:43
Félretéve Kis Grofó (Ezt grofónak mondják vagy grófónak? Komolyan kérdezem) zenéjének minősítését, a klip egy darab xar. Aki erre pénzt költött...
Vlagyimir Iljics
2015. november 05. 17:46
Akkor én idióta vagyok... idióta akarok lenni és ó mily jó ilyen idiótának lenni... és szerintem nem kevesen gondolják ezt ugyanígy....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!