Ez az a futballkatarzis, amelyre minden magyar drukker várt

2015. november 16. 14:38

Ez egy harcos, verejtékes, gyönyörű kijutás. Ez az a katarzis, amire a magyar futballszurkolók, akik mindenen keresztül kitartottak a nemzeti csapat mellett, 1986 óta vártak. Az a katarzis, mely játékosnak, edzőnek, stábtagnak, szurkolónak mindent megért.

2015. november 16. 14:38
Marosi Gergely
Nemzeti Sport

„Ettől a diadaltól nem lesz varázsütésre jobb a magyar futball. Nem érik meg maguktól klubcsapataink a kupaküzdelmekben az őszt. Nem lesz varázsütésre tisztább és jobb a közeg. Nem üzemelnek százszázalékos telítettséggel a stadionok.


De ez a diadal egy lehetőség, egy újabb lehetőség. Egy eredményes válogatottat könnyebb – de nem könnyű! – összerakni, mint egy ország futballját. A magyar válogatott egyébként is évek óta jobb, mint a futballunk egésze. Ez a válogatott most tökös, kemény, alázatos, és mentálisan nagyon erős volt, megadta a több ezer kilométert utazó, itthon és idegenben a csapattal tartó, vagy otthon tomboló szurkolóknak azt, amire vágytak és vártak. Tíz, húsz, harminc éve akár.


Ez a válogatott egyike lesz annak a huszonnégynek, amelyet besorolnak a csoportokba decemberben. Ez a válogatott egyike lesz annak a huszonnégynek, amely jövőre felkészül, elvonul, edzőtáborozik, keretet hirdet, és elutazik. Ez a válogatott 2016 júniusában kifut egy franciaországi stadionba, amelyben ott lesz a hivatalos logó: Euro 2016.


Ez a válogatott megérdemelte, mert csoportjában hozta azt, ami elég volt a pótselejtezőhöz, a pótselejtezőn meg hozta azt a bravúrt, amit más magyar csapat nem az 1986 óta eltelt időszakban. Nem diadalmenet ez. Ez egy harcos, verejtékes, gyönyörű kijutás. Ez az a katarzis, amire a magyar futballszurkolók, akik mindenen keresztül kitartottak a nemzeti csapat mellett, 1986 óta vártak. Az a katarzis, mely játékosnak, edzőnek, stábtagnak, szurkolónak mindent megért.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
BőröndÖdön
2015. november 16. 15:03
Vak tyúk is talál szemet...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!