Big Data nem Big Brother

2015. november 07. 14:22

A londoni Imperial College napokban megnyílt KPMG Adatfigyelője képekben ábrázolja a big datát. Elmerülhetünk mindabban, ami eddig csak elvont adatsor volt.

2015. november 07. 14:22
Mark Thomas Kennedy
Motherboard

A kategóriájában legnagyobb európai központ egyik vezetője Mark Thomas Kennedy elégedett az egész helyiséget körbefogó monumentális kijelzővel.

„A felhasználó úgy érzi magát, mintha a képben lenne, teljesen bele- és alámerülve keres és ismer fel mintázatokat benne. Az élményt 32 számítógéppel működtetett 64 monitor és teljes térhangzású hangrendszer teszi lehetővé.

Minél jobb képekben ábrázoljuk az adatokat, annál többen reagálnak a környező világra és hoznak fontos szervezetek további fejlődését is meghatározó döntéseket. A megtervezett döntések és korábbi események vizualizálásával, a képeken jól látható mintázatokkal az üzleti kockázatok is csökkenthetők.

Képi megjelenítéssel jelt szűrünk ki a zajból. Az adatok állandóan mozognak, mindig történik velük valami, viszont ezek a mozgások és történések általában láthatatlanok. Minden megváltozik, ha vizuálisan is megfigyeljük, követjük őket.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!