Kettejük Magyarországa?

2015. november 03. 11:25

Úgy tűnik, hogy a Demokratikus Koalíció (alias Gyurcsány Ferenc) a parlamenti trollkodáson kívül mással is fel tudja hívni magára a figyelmet.

2015. november 03. 11:25
Marek Bertram
A Körúton kívül

„Épp egy hónapja vagyok Varsóban, annak pedig már egy hete, hogy a lengyel választásokat behúzta a Jog és Igazságosság pártja, amely sosem palástolta az orbáni rezsim iránti szimpátiáját. »Lesz még Budapest Varsóban« – mondta Jaroslaw Kaczynski a négy évvel ezelőtti választási vereség után, s most jelentősen közel került ígéretének beteljesítéséhez. Győzelmük már korábban borítékolható volt, ám arra, hogy a baloldali pártszövetség (a korábban kormányzó Baloldali Demokratikus Szövetség is tömörítve) nem jut be szejmbe, kevesen fogadtak volna. Az eredményeket már ismerjük. Nos, amikor hasonló tendenciákról és jövőképről beszéltem tüntetők előtt, több szimpatizánstól is megkaptam a magamét, ami teljesen rendjén van, de a hazai belpolitikát szemlézve, a magát hivatalosnak tartó ellenzék ott tart, ahol eddig: sehol. Ám Gyurcsány Ferenc maximális sebességre kapcsolt, újonnan ő tematizálja a közéletet. Elmondom, hogy ez miért életveszélyes.

Úgy tűnik, hogy a Demokratikus Koalíció (alias Gyurcsány Ferenc) a parlamenti trollkodáson kívül mással is fel tudja hívni magára a figyelmet. A »Sokak Magyarországa« címen kiadott röpirat később mérföldkőnek számíthat az ellenzéki fragmentálódás során, hiszen váratlan folyamatokat indított el a balliberális oldalon. Egyrészt komoly fejtörést okozott az MSZP-nek, másrészt világossá tette, hogy lépéselőnyben van a többi párttal szemben, ugyanis februárra jelentette be programjának nyilvánosságra bocsátását, amelynek néhány sarkalatos pontja meg is jelent a röpirat végén. Bár leszögezte, hogy nem kíván »udvarolni a választóknak«, sőt, csak kivitelezhető politikát szabad meghirdetni, az utolsó oldal mégis a világ megváltásának és az általános jólét megalapozásának forgatókönyve.

Nem lennék meglepve, ha a DK központi irodájának falai teli lennének folyamatábrákkal, teljesítendő feladatokkal és határidőkkel, hiszen egy jól megkonstruált politikai cselekménysorozatnak vagyunk a szemtanúi.

Éppen ebből a szempontból válik érdekessé Gyurcsány és Bolgár György rádióbeszélgetése, ahol hagyta az újrakeretezést és nyíltan nekiment a műsorvezetőnek. Bolgár újfent a volt miniszterelnök okozta törésvonalat firtatta a balliberális táborban, Gyurcsány pedig keményen beleállt, s kinyilatkoztatta, hogy a DK az egyetlen formáció, amely dolgozik – így ideje leszokni a személyét érintő kérdésekről. A párbeszéd után beletelefonáló hölgy elmondta, hogy ő személy szerint nem kedveli Gyurcsányt, ám az elhangzottakkal tökéletesen egyetért. És a DK elnöke pontosan erre apellál. Ha ő fogja diktálni az iramot – egyelőre ő diktálja – akkor tömeges szavazói átvándorlás kezdődhet, leginkább az MSZP táborából, hiszen egyre többen fogják feladni az iránta táplált negatív érzelmeket, s majd amint érezhetővé válik, hogy egyetlen baloldali párt dominál a palettán, a súlytalan, 1%-os pártok lehúzhatják a rolót.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Doromb13
2015. november 03. 16:23
Gyurcsány lehet,hogy "túlmozgásos",de legalább cselekszik.A demokratikus oldalon mindenki más csak csodára vár,hátha felbukkan majd egy új megváltó. Elég volt a köldöknézésből,az üres elemzésekből, az irodai kényelemben terpeszkedő "táv-politizálásból"!! Akiknek ez a dolguk (és még fizetést is kapnak érte), álljanak bele végre a munkába; igenis fogjanak össze, próbáljanak közös platformot találni,mert a nem Orbán-hívők már nagyon türelmetlenek,és egyre elkeseredettebbek - majd az idő múlásával egyre lemondóbbak,passzívabbak lesznek.
Morgen
2015. november 03. 13:40
A baloldal legnagyobb húzása volt Gyurcsány! Azóta nem állnak talpra, hála Istennek!
Perényi Gellért
2015. november 03. 13:13
Normális ember többet az olyan formációra amiben ez a Gyurcsótány szemkilövető is benne van, NEM SZAVAZ! Bár a mai elmebeli állapotokat tekintve még mindig beszavazhatják a parlamentbe! Van hozzá az országban elég kretén!
kispufi
2015. november 03. 12:59
tehát akkor ő a hiteles, a komolyan veendő. sőt, a belbalfaszkodás az 5 % fölötti részért nemzeti sorskérdés. már melyik nemzeté?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!