Isten nevében

2015. november 19. 12:50

Európának ezen a részén több száz éve felfoghatatlan Isten nevében elvenni azt, amit Isten teremtett.

2015. november 19. 12:50
Garamvölgyi Imre
Kisalföld

Ady parafrázisával élve Párizsba beszökött a terror. A kultúra fővárosában embermilliók keresik a miértjeit az embertelen brutalitásnak és az értelmetlen gyilkolásnak. Európának ezen a részén több száz éve felfoghatatlan Isten nevében elvenni azt, amit Isten teremtett.

A terrorizmus célja a félelemkeltés. A pénteki támadók elérték ezt a célt, rettegés költözött az európai ember szívébe, ám úgy gondolom, meg is erősítenek bennünket a történtek. Válasz, mégpedig nemzetközi válasz biztosan lesz a támadásra, hisz láttunk már erre példát New Yorkban. Európa ikertornyai pedig most Párizsban vannak.

Hogy ki vagy kik állnak a merényletsorozat mögött, azt már tudjuk, hiszen az Iszlám Állam formálisan is magára vállalta a tettet. Európa megerősítette védelmi hálózatát, és – a gyász napjai után – kétségem sincs afelől, hogy a megtorlás is elkezdődik. De nem kerülhetik el Isten büntetését sem.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mohamed Vlagyimirovics Bronstejn
2015. november 20. 05:20
Hányingerkeltő, ahogy az összes vallásgyalázó egyházellenes ateista fasz ilyenkor buzgó kereszténnyé válik.
Peter8811
2015. november 19. 19:05
Isten nevében Kisalföld! Ez Ez olyan mint Isten nevében Magyar Kommunista Párt!
néhai Ch.Pilot
2015. november 19. 18:47
Isten? Hogy a francba kerül bele ebbe a témába Isten, Garamvölgyi elvtárs? És maga honnan tudja, hogy Istennek mi volt a célja ezzel a támadással? Hátha éppen tetszett neki, hisz az Ótestamentumban is volt, hogy kiirtatott a zsidókkal pár népet, akik istentelen életformát választottak. Az Európai Unió istentelen életformát választott magának ez tény, hát Isten példát statuál. Lehet, hogy az Iszlám Állam terroristái Istennek tetsző dolgot hajtottak végre, amiért nem büntetést, hanem éppen hogy jutalmat kapnak. Ki tudhatja ezt? Ha pedig nem tudjuk, jobb, ha betartjuk azt a parancsolatot, hogy Isten nevét hiába ne vedd!
Peter8811
2015. november 19. 16:56
Bokros Lalyos bácsira gondoltál?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!