Gyerekszáj

2015. november 12. 14:21

Nem lehet egyszerre a szegénységi küszöb alatt tudni a nagycsaládosok felét, elvárni tőlük, hogy a jövőnek etessék a semmiből a csemetéiket, ugyanakkor ütni a gyermekteleneket: vállaljanak több éhező gyereket.

2015. november 12. 14:21
Friss Róbert
Népszava

„Hanem Balog Zoltán emberminiszter - aki maga is felelős a jövő emberi erőforrásaiért, s megértheti, éhes gyerekből egyrészt nehezen lesz demokrata, másrészt viszont ugyanilyen nehezen lesz képzett, versenyképes munkaerő -, azt mondta: állami forrásból önkormányzati közvetítéssel még sohasem kapott enni ennyi gyerek, mint most. De ha így van, akkor az csak annyit tesz, hogy minden eddiginél nagyobb az a gyerekszáj, amely állami ételre vár, mert másként nem jut hozzá. Balog azt is mondta: sokan gondolják úgy, az állam feladata a nélkülöző gyerekek etetése. Szerinte viszont a szülők felelőssége is, hogy a gyerek ne éhezzen, a gyerekvállalás előtt nekik kell átgondolniuk, hogyan tudják majd felnevelni a gyereket. Igaz. Csakhogy nem lehet egyszerre a szegénységi küszöb alatt tudni a nagycsaládosok felét, elvárni tőlük, hogy a jövőnek etessék a semmiből a csemetéiket, ugyanakkor ütni a gyermekteleneket: vállaljanak több éhező gyereket.

Végül elfogadjuk Harrach Péter érveit: baloldali, ellenzéki propaganda az egész, amit a kormánypártiak nem támogathatnak. Nagyon igaz, s bár láttunk már kormánybuktató szociális népszavazássá felfújt ellenzéki kampányt a 300 forintos vizitdíjról, nem szép, ha a gyerekéheztetésből az ellenzék propagandát gyárt. Még csúnyább, ha a hatalom a gyereketetésből csinál kormánypropagandát.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Brigadéros
2015. november 12. 21:53
Robika! Uncsi...most egy kis alkotmányos fékek-ellensúlyokat kérünk!!!
Brigadéros
2015. november 12. 21:51
Ha valaki érdemben tett is valamit a gyermekéhezés felszámolása érdekében, az az Orbán-kormány...Ezzel szemben a Gyurcsány 2006-ban a választási zászlójára tűzte Ferge Zsuzsa programját, amiből persze semmit nem valósított meg, csak szerzett magának egy kortest... A húgyagyúak persze ezt nem látják át...
Gombóc XVI. Artúr
2015. november 12. 17:29
Anno Lengyelországban a válság kellős közepén is nagyon sok gyerek született és nem hiszem, hogy csak az esetleges áramszünetek miatt. Szóval a kérdés sokkal összetettebb, mint azt a "szakértő" újságíró gondolja...
GV0917
2015. november 12. 16:52
Robi, ideje volna már a te szádat is betömni, de sajnos még a múlt heti kabai "lúvásáron" sem találtak alkalmas lovat. Kicsinylették...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!