Főszerepben

2015. november 02. 08:01

Erdoğannak most választania kell: még keményebb autoriter módszerekkel dühből viszi át az akaratát, vagy elfogadja, hogy a törökök nem akarják, hogy teljhatalmú szultán váljon belőle.

2015. november 02. 08:01
A szerk.
Népszabadság

A taktika meghozta a sikert, az AKP tegnap a vártnál nagyobb felhatalmazást kapott, és visszanyerte az önálló kormányalakításhoz szükséges többséget. Erdogan azonban még várhat álma beteljesülé­sére, nem lett meg a kétharmados többség, amellyel új alkotmányt írhatott volna és elnöki rendszert hozhatott volna létre. Most választania kell: még keményebb autoriter módszerekkel dühből viszi át az akaratát, vagy elfogadja, hogy  a törökök nem akarják, hogy teljhatalmú szultán váljon belőle. Ám van egy másik álma is.

Az, hogy Európa teljes jogú partnere legyen, aki a menekültválság és a szíriai polgár­háború kérdésében is történelmi jelentőségű döntéseket hoz. A nagy játszma egyik főszerepe számára garantált, csak remélni tudjuk, hogy felelősebben él vele, mint a demokrácia játékszabályaival.

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2015. november 02. 14:39
A törökök - bármilyen hihetetlenül hangzik - a Népszabadság blablája nélkül is tudták kit és miért kell választani. ( A magyarok dettó, mert már csak 7%-on áll az MSZP és lesz az még lejjebb is!)
kispufi
2015. november 02. 09:19
függetlenül attól, hogy mi Erdoganról a véleményünk, komoly, hogy egy ilyen választási eredmény után neki kell bármi közül is választania, illetve hogy bármi is arról szólt volna, hogy a törökök nem akarják, hogy ezt vagy azt tegyen? hát itt már megint a hangos kisebbség esetét vélem kihallani, belföldi analógiára projektálva saját fóbiás gondolataikat.
Berecskereki
2015. november 02. 09:00
LOL A Népszabó már kiszabta Recep Tayyip Erdoğan új ruháját.
sozlib_abschaum
2015. november 02. 08:42
Jaj hol vannak a szabadságjogok a demokrácia a fékek és egyensúlyok a szólásszabadság. Na gyerünk amcsik fektessetek be egy kis játékpénzt és exportáljatok egy kis demokráciát Törökországba is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!