Birkóznak

2015. november 12. 08:57

Az NSZK alapítása óta mindössze két minisztert menesztettek. Az egyik ilyen döntés Merkel nevéhez fűződik. Szavahihetőségét növelné, ha másodszor is lépne.

2015. november 12. 08:57
A szerk.
Népszabadság

Miközben Merkel ráolvasással (és nagy menekültügyi apparátussal) védi a morálisan helyes álláspontot, Thomas de Maiziere a szigorítás lehetőségeiről morfondírozik. Miután a kereszténydemokrata politikus Merkel belügyminisztere, nevezhetnénk ezt »baráti tűznek«, ha nem lenne egyre ellenségesebb.

Míg a pártok frakciói Berlinben Helmut Schmidt halálhírét dolgozták fel, becsapott a villám a belügyminisztériumból: de Maiziere tárcája visszatér a dublini egyezmény alkalmazásához a szír menekültek ügyében is. A miniszter csak egyeztetni felejtett el a szivárogtatás előtt a kancelláriával, holott Merkel nemrég vette el a belügyminisztertől a válságmenedzser szerepét.

Megbirkózik Németország a helyzettel vagy sem? A kérdést joggal tehetik fel a nyugat-balkáni útvonalon a menekültek áradata alatt nyögő államok és az uniós partnerek. Merkelnek végre többet kell mondania két szónál. Az NSZK alapítása óta mindössze két minisztert menesztettek. Az egyik ilyen döntés Merkel nevéhez fűződik. Szavahihetőségét növelné, ha másodszor is lépne.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Peter8811
2015. november 12. 16:52
Ő írta a Teller levelet?
Okoskata
2015. november 12. 14:44
Mi lenne, ha sajàt magàról döntene vègre, ès nem hàrítanà àt sem a sajàt kormànya minisztereire, sem pedig az EU tagàllamaira- akik közül sokan àllamfőkènt, felelősègtudatosan cselekedtek-azokat a katasztofàlisan ostoba, szűklàtóköri, populista a nem tudni kinek akarok megfeleni magatartàsformàjú, tizedrangú minősègű àllamfői ès EU egyeduralkodó szerepèben tetszelgő szemèly cselekedeteit, azaz a sajàtjàt ès sajàt magàt bocsàtanà el. AZAZ beadnà a lemondàsàt, ami a nèmetek a szokàsos ". Wir respektieren Ihre Entscheidung und danken dafür, was Sie während Ihrer Kanzlerschaft für das deutsche Volk, für Europa und für die ganze übrige Welt getan haben. Für Ihre Zukunft wünschen wir Ihnen alles Gute! Amen Sokan állnak màr sorban!
antioxi
2015. november 12. 13:30
Merkel "szavahihetőségét növelné, ha másodszor is lépne" Ja, ha lelépne - multikulturálisan.
Droite
2015. november 12. 12:25
Fiatalkorom kedvenc stornofilmje ugrik be a nevedre!!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!