Magyarként haltak meg

2015. október 05. 19:48

Ha egyik-másik mai jobbos politikusunkon múlna, csak az kaphatna személyi igazolványt, aki hitelt érdemlően bizonyítani tudná, hogy felmenői még a honfoglaló magyarokkal érkeztek ide a Kárpát-medencébe.

2015. október 05. 19:48
Somfai Péter
Népszava

„Ha egyik-másik mai jobbos politikusunkon múlna, csak az kaphatna személyi igazolványt, aki hitelt érdemlően bizonyítani tudná, hogy felmenői még a honfoglaló magyarokkal érkeztek ide a Kárpát-medencébe. (...)

Ha az 1848-49-es forradalmat kirobbantó »igaz magyarok« már a 19. század közepén így gondolkodtak volna, akkor az Aradon kivégzett tábornokok alighanem ágyban, párnák között fejezték volna be életüket az emberi kor felső határát megélve. Mert semmi dolga nem lett volna a magyarok forradalmában a német vendéglős fiának Aulich Lajosnak, a szerb katonacsaládból tábornoki rangra emelkedett Damjanich Jánosnak. Nyugodtan gazdálkodhatott volna tekintélyes birtokain az örmény származású Kiss Ernő, és a szintén félig örmény Lázár Vilmos, vagy a horvát Knézić Károly. Békésen ápolhatta volna főnemesi kapcsolatait a hesseni Gróf Leiningen-Westerburg Károly, és aligha kellett volna fegyvert ragadnia a császár ellen az osztrák Lovag Pöltenberg Ernőnek, vagy a német származású Schweidel Józsefnek sem.

De nem így érezték. Október 6-án ők magyarként haltak meg.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 73 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ellensúly
2015. október 06. 13:56
Te annyira hülye vagy, cseszd meg, hogy elmegyógyintézetbe kellene zárni! Szerinted mondjuk egy Sneider Tamás, egy Volner János, egy Staudt Gábor, egy Lenhardt Balázs vagy egy Zázriveczként született Vona Gábor egyenes ági leszármazottja a honfoglaló magyaroknak? Inkább azon gondolkozz el, vörös söpredék, vajon miért van az, hogy míg másfél évszázada nem magyarnak született emberek a magyar nemzetért hajlandók voltak meghalni, addig ma a magyarnak születetteknek egy jó része is a magyarság ellen vannak, a nagytőke, a nagyhatalmak vagy akár a szomszédos országok magyarellenes erői mellett!
atila68
2015. október 06. 09:42
Multikulti Péter, legalább ilyenkor kussolhatnál!
kispufi
2015. október 06. 08:46
ők igen. te sosem fogsz.
MZ/X
2015. október 06. 08:31
Ige, Népszavás rohadékok! Ők MAGYARKÉNT haltak meg! Nektek ez sosem fog sikerülni...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!