Elszámoltatási kabaré

2015. október 30. 07:31

Az áldozatok ítéletei semmisek, a bűnösök tévedtek vagy hibáztak, minden mehet tovább.

2015. október 30. 07:31
Körmendy Zsuzsanna
Magyar Nemzet

„Nagyon rossz az üzenete ennek az ítéletnek. Nem csak azért, mert a Fidesz választási ígéreteiben az elsők közt szerepelt a 2006-os rendőri atrocitások megbüntetése. 2007. október 23-án Orbán Viktor még pártelnökként kijelentette: »Az elkövetők, a verőlegények közvetlen parancsnokai, a rendőri vezetés, az őket biztató politikusok máig azt hiszik, elkerülhetik a felelősségre vonást, de tévednek.« Ez az ígéret három évvel később benne volt a voksunkban. 2010-ben Kövér László azt mondta: »Megkerülhetetlen feladat elszámoltatni azokat, akik a 2006. október 23-ai brutális rendőrattak felelősei.« Gyurcsány a háttérben nevetett, és 2013-ban, a zajló per idején azt mondta: »Minden bizonnyal lehettek, voltak itt tévedések és hibák, de egészen biztos vagyok benne, hogy nem bűnösök azok, akik ma a bíróság előtt állnak.«

Ki hitte volna, hogy a nagy cinikusnak lesz igaza?

És ki mer odamenni bárkihez azok közül, akiket fejre célzott gumilövedékkel megvakítottak, s merészelné az arcába mondani: uram, ön ugyan elvesztette a szeme világát, de ez csak tévedés volt?

A vasprefektust megrótták. Ezt ő ki fogja bírni. A megvádolt rendőrtiszteket sem terheli eszerint olyan nagy felelősség. Az áldozatok ítéletei semmisek, a bűnösök tévedtek vagy hibáztak, minden mehet tovább. Kilenc év eltelt, nem kell mindenre emlékezni. Tudták ezt a kihallgatott rendőrök is, akik nem akadályozták meg a vétlen járókelők bántalmazását: fatális módon szinte semmire sem tudtak visszaemlékezni. Akinek meg jó a memóriája, és emlékszik tényekre, sebesültekre, megfélemlített fiatalokra és holmi választási szlogenekre, az magára vessen.

S vajon ennek az ítéletnek a fölháborításhozadékával 2018-ban ki fog választást nyerni?”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
küllő
2015. október 30. 19:31
Miért kellett volna megbüntetni a rendőröket? Tették a dolgukat. Ezt a mocskos gyújtogató csűrhét a világban mindenhol így kezelték volna. Azt kapták, amit megérdemeltek.
gudmen
2015. október 30. 15:38
akit érdekel a magyar politikai/hatalmi elit paktuma a jonép ellenében itt a rendszer müködésének egy szeletéröl tájékozodhat.. http://viszkisdoboz.blog.hu/2013/09/28/143_ugyeszseg_kontra_ugyeszseg_masodfokon_a_tabornok_per
gudmen
2015. október 30. 15:34
Ti azt hiszitek azért születtek ilyen itéletek mert szoci a biroság? a fidesz és a ballib oldal kölcsönösen nem itélkezik a másik felett...igy megy ez 20 éve... a sikkaszto tábornokok perében a fideszes ügyész sugott a vádlottaknak, hogy mit valljanak, hogy ne kelljen lecsukni öket.. "A Kaposvári Törvényszék a bizonyítottság hiányára hivatkozott döntésében, amely ellen az ügyészség azonnal fellebbezett Bizonyítottság hiányában első fokon felmentette tegnap a Kaposvári Törvényszék a közbeszédben csak tábornokperként emlegetett ügy összes vádlottját. Ifkovics Béla bíró két és fél órán át olvasta az indoklást, s közben többször utalt rá, hogy az ügyészség számos hibát követett el munkája során. Az ügyészek az érintetteket költségvetési szerv önálló intézkedésre jogosult dolgozója által bűnszövetségben, üzletszerűen elkövetett vesztegetéssel és más bűncselekményekkel vádolták. A másodrendű vádlott, Fapál László lapunknak azt mondta, nem akar kártérítést, mert számára ez az ügy nem a pénzről szól."
egyetmondok
2015. október 30. 09:30
Tegyen igazságot a törvényhozás újra,már tett ilyet: meg kell semmisíteni törvénnyel a bíró jogerős ítéletét,ha az a hatalomnak nem tetszik. Mi a fenéért szólna a történelmi felhatalmazás,ha nem az igazságért nemde.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!