Felháborító az ítélet, a bocsánatkérés máig elmaradt

2015. október 29. 16:20

Felháborító és elkeserítően enyhe a Gergényi Péterre és társára kiszabott első fokú, még nem jogerős ítélet. Ennél még az ártatlanul megvert emlékezők is sokkal súlyosabb büntetéseket kaptak a koncepciós eljárások során.

2015. október 29. 16:20
Fidesz
Fidesz.hu

„Felháborító és elkeserítően enyhe a Gergényi Péterre és társára kiszabott első fokú, még nem jogerős ítélet. Ennél még az ártatlanul megvert emlékezők is sokkal súlyosabb büntetéseket kaptak a koncepciós eljárások során.

2006 őszén a hazug kormányzása miatt válságba került Gyurcsány Ferenc erőszakkal akarta hatalmát megtartani és visszaélt azzal, a törvényeket és a rendészeti minisztériumot megkerülve, közvetlenül tárgyalt rendőrségi vezetőkkel és utasította a rendőrséget a békés tüntetők megveretésére, a tömegbe lövetésre.

A rendőrség erőszakot, gumilövedékeket, gumibotot, bilincset, könnygázt, vízágyút, lovas rendőröket, viperát vetett be a békésen, az '56-os események 50. évfordulójára emlékezők ellen. A rendőri vezetők politikai megrendelésre és politikai céllal cselekedtek, szakmailag hibás és aránytalan döntéseket hoztak, Gyurcsány Ferenc később hálából elő is léptette, ki is tüntette őket. A rendőrség politikai bosszúból több száz békés demonstrálót állított elő, sokakat meghurcoltak és maradandó sérüléseket szenvedtek, Gyurcsány Ferenc azonban a mai napig nem kért tőlük bocsánatot.

A Fidesz fontosnak tartja, hogy az igazságszolgáltatás minden egyes ügyben megnyugtató, arányos választ adjon a bűncselekményekre és ne hagyja megválaszolatlanul ezeket a közvéleményt jogosan irritáló súlyos bűncselekményeket.

A magyar emberek elsöprő többségével együtt bízunk abban, hogy a per végén olyan ítélet születik, amely megnyugtató választ ad a 2006 őszén a magyar emberek ellen elkövetett példa nélküli erőszakra.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 164 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
realista
2015. október 30. 13:56
Hagyjuk a műfelháborodást! Az egész csak logikus következménye a Fidesz eddigi elszámoltatást szabotáló politikájának. Amíg ez a két bolsi utódpárt váltogatja egymást, addig nem is lesz semmi következménye az elkövetett cselekményeknek.
Mindjárt
2015. október 30. 07:33
Kihagytam, hogy a Fideszt se tartom sokra. Ha nem lenne egy Jobbik amelyik veszélyezteti a Fidesz táborát akkor a Fidesz ma is az szdsz-es kommunista irányt követné. Fidesz nem egy nemzeti párt. A vezetőik közt nagyon sok a mocskos kommunista akik a magyarokat gyilkoló kádár diktatúrát szolgálták és haszonélvezői voltak. Ennek ellenére a támogatói közt nagyon sok a tisztességes, hazáját szerető magyar ember akik elhiszik, hogy a Fidesz nemzeti.
Mindjárt
2015. október 30. 07:24
"Gratulálok a bíróságnak, gratulálok a rendőri vezetőknek! Ez tényleg egy arcpirító, számomra meg különösen megalázó ítélet" – így reagált a döntés hallatán Nagy László, akit 9 évvel ezelőtt eltalált egy rendőr gumilövedéke, s bal szeme világát elvesztette. Forrás: https://kuruc.info/r/26/150467/ Ez a cikk nagyon részletes. Érdemes elolvasni.
formaegy
2015. október 29. 23:24
Fidesz: "Felháborító és elkeserítően enyhe a Gergényi Péterre és társára kiszabott első fokú, még nem jogerős ítélet." A Fidesz újabb hazug, kétszínű megnyilvánulása! Csak egy név - Pintér! Ugye ennyi elég?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!