Árpi bá'

2015. október 07. 14:58

Árpi bá’ az első szabad lélegzetvétel szimbóluma lett mindannyiunk számára, akik nem ismertük személyesen. Az első szabad lélegzetvétel az a pillanat, amiben elhalványult a múlt és a jövő árulása, sötétsége, hazugsága és összesűrűsödött benne minden beváltatlan remény.

2015. október 07. 14:58
FG
Origo.hu/888

„Ha politikus lennék, jobboldaliként most vagy csendben kellene maradnom, vagy üveges tekintetű sablonokat kellene felolvasnom egy emberről, akinek politikai nézeteit nem osztottam.

A halál előtt azonban mind egyenlőek vagyunk: bal- vagy jobboldaliak, elnökök, pizzafutárok, katonák, melósok. A halál a nagy kiegyenlítő, az utolsó kommunista, aki mindenkinek ugyanannyit mér.

Göncz Árpád 1922-ben született, amikor nagyapám, aki nem érte meg a rendszerváltást. Úgy halt meg, hogy a diktatúra örök. Árpi bá’ az első szabad lélegzetvétel szimbóluma lett mindannyiunk számára, akik nem ismertük személyesen. Az első szabad lélegzetvétel az a pillanat, amiben elhalványult a múlt és a jövő árulása, sötétsége, hazugsága és összesűrűsödött benne minden beváltatlan remény. A napos reggel, az eső utáni csend. Ez volt 1990.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
matykox
2015. október 07. 22:18
Nem kéne feszegetni, hogy ez az ember kinek mit jelentett. Nekem például lófüstőt jelentett, nem "az első szabad lélegzetvételt". Nem kellene ebbe a seggnyaló műáhítatba senkinek beleesni, egy kiszolgált vamzer kb ugyanaz a kategória, mint a csirkefogó károlyi mihály. Hogy mind a kettő magasra jutott, nem teszi jobbá őkelméket.
kjkj945
2015. október 07. 18:03
Árpi bá' bú'
balbako_
2015. október 07. 18:02
Lehetett volna jó köztársasági elnök, vagy csak közepes, és lett szadesz Árpi. Ennél lejjebb kevés politikus süllyedhetett.
Tiszafa
2015. október 07. 18:01
A politikus holtában is közszereplő! És azt kapja a néptől, amit érdemel. Aki nem volt tisztességes életében, annak nem jár a végtisztesség. A halál nem oldozza fel a bűnei alól, csak elmenekíti a felelősség elől. Ez mindenkire igaz. Igen, az imádott Árpi bá'-tokra is!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!