Lázár leplezte le Orbán hazugságát

2015. október 26. 17:28

Lázár János a legutóbbi Kormányinfón elismerte, hogy az állami nyugdíjrendszerben továbbra sem lesz egyéni nyugdíjszámla.

2015. október 26. 17:28
Borka-Szász Tamás
DKP.hu

Lázár János a legutóbbi Kormányinfón elismerte, hogy az állami nyugdíjrendszerben továbbra sem lesz egyéni nyugdíjszámla.

»Aki visszalép a magánnyugdíjrendszerből az állami rendszerbe, annak továbbra is lesz egyéni számlája. Az egyéni számlavezetés csak a nyugdíjrendszerben jelent garanciát, a magánnyugdíjrendszerben nem. Az állami nyugdíjrendszerben azonban az egyéni számlavezetés biztonságot, garanciát jelent, és egyúttal a befizetések nyomonkövetését is lehetővé teszi« – mondta Orbán Viktor 2010 végén, a 3000 milliárd forint magánnyugdíj államosítása közben.

Mára kiderült, hogy minden, a magánnyugdíjakkal kapcsolatos kijelentés hazugság volt. A jegybanki adatok szerint jól jártak azok, akik nem hittek az ígérgetésnek, nem engedtek a zsarolásnak és maradtak a magánnyugdíj-pénztárakban. Az elvileg csökkentett államadósság azóta az egekben, ma pedig már a kormány is elismeri, hogy az állami rendszerben nem lesz egyéni számla. Utóbbi eset kifejezetten pikáns, hiszen maga Lázár János, az Orbán-kormány második embere rántotta le a leplet főnöke öt évvel ezelőtti hazugságáról.

A DK szerint a magánnyugdíjak államosítása volt az első alkalom, amikor a fideszes kevesek a hatalom segítségével lopták meg a magyarok többségét. A DK szerint eljön az idő, amikor Orbán Viktornak meg kell válaszolnia, hogy miért hazudott az egyéni nyugdíjszámlákról és miért vette el a sokak jövőjét jelentő nyugdíjbefektetéseket.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 49 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Magyarvagyok?
2015. október 27. 08:19
Félelmetes!!! Beigazolódott (egy milliomodszor is!), hogy a FIDESZ élén a szent VEZÉRREL, bármikor belehazudik a magyarok képébe. Mégis a hülyeség minden jelét magukon viselők, nem erről beszélgetnek, minden másról csak ne kellene belenézni abba a tükörbe. FIDESZ = GAZEMBERSÉG ?
Mindjárt
2015. október 27. 05:59
A gyurcsány-dobrev-apró család egy fekély, egy undorító fekély a nemzet testén.
Papuska
2015. október 26. 22:03
Mi a kiskutya farkát leplezett le lázár? Senki sem mondhatta azt, hogy a mai demográfiai és gazdasági helyzetben egyes emberek eldönthetik, hogy hozzájárulnak a közös nyugdíj kifizetéséhez, vagy csak maguknak teszik el a pénzt. Mert a magánnyugdíj, valami ilyesmi volt! Valaki eldönthette, hogy bele fizet-e a közös költségbe, vagy inkább magának gyűjtöget! Durva csúsztatás a kiegészítő magánnyugdíjat összetéveszteni a magánnyugdíj-pénztári rendszerrel. Mivel, bár ezt talán még nem mindenki tudja, a nyugdíjat az előző hónapban beszedett járulékból fizetik ki, ha ebből Három, négyszáz milliárd kiesik, amiből elkezdünk takarékoskodni, akkor nagyon meg kell húzni a nyugdíjakat, de valószínűbb, hogy összeomlik a rendszer. Gyurcsányék a kiesett pénzt kemény kamatú hitelből fedezték, amíg még kaptak hitelt! Azután jött volna a nyugdíjcsökkentés és a csőd. Vala ki írja már le valahol, hogy az állami nyugdíjrendszerből kivont háromszázmilliárd, és ami még ezután jött volna, miből lett volna pótolható? Van erre valami ötlet? Elképesztő csúsztatás ezt a "magánnyugdíj-pénztár"-nak nevezett lehúzást, aminek a kamatait még az unokáink is fizetik majd, pozitív ötletként, jó lépésként eladni! Undorító, hogy valakik, az emberek tájékozatlanságára építve próbálnak politikai tőkét kovácsolni! Ugyanakkor a nyugdíj előtakarékosságot, azt tényleg támogatni kell, de itt a nyugdíjjárulék befizetése mellett takarékoskodik valaki a jövője érdekében és nem ahelyett! És az ígéret sem az volt, hogy ezt a pénzt megkapja valaki, csak az, hogy a befizetés nyilvántartásba kerül! Ha valaki kíváncsi, hogy oda került-e kérje ki a nyugdíjfolyósítótól az éveit és a befizetéseit! 1988-tól megkapja! Tessék megpróbálni! Persze senki nem ezt a pénzt kapja vissza, ez csak a nyugdíj kiszámításánál figyelembe vett összeg. Ebből egy csomó méltányossági, minimál, külföldön (a volt szocialista országokban) szerzett jogviszony alapján, nemzetközi szerződésen alapuló, és egyéb arányosított nyugdíjat is ki kell fizetni, és a kiosztható összeg az annyi, amennyit az előző hónapban a járulékfizetők befizetnek. És ha megtakarítást akarnak ezen felül fizessenek be a bankjukhoz, és ne ebből (a közösből) akarjanak saját tőkét spórolni!Tetszik végre érteni? Vagy ez nagyon magas? Szerintem nem is annyira az!
Peter8811
2015. október 26. 21:05
DKP Lerántott lepel: Meztelen a DKP (Demokrata Király Picsája).
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!