Reding asszony freudi elszólása

2015. október 07. 08:30

Úgy tűnik, mégsem a humanitárius elvek azok, amelyek a migránsok befogadása mellett szólnak, hanem a szocialista internacionalizmus eszméje.

2015. október 07. 08:30
Bencze Izabella
Magyar Idők

„»A világon minden hazafi idióta«. Ezen felirat angol nyelvű változatával vonult egy, a migránsok mellett kiálló tüntető Németországban. Kibújt a szög a zsákból.

Úgy tűnik, mégsem a humanitárius elvek azok, amelyek a migránsok befogadása mellett szólnak, hanem a szocialista internacionalizmus eszméje. A hazafiság ugyanis egy olyan erkölcsi nézet, amely szerint a patrióta szereti a hazáját, közösséget vállal honfitársaival. Őrzi nemzete hagyományait, és közös jövőt kíván építeni nemzettársaival. Amennyiben a migránsok Európába való beözönlése mellett kardoskodók a patriótát idiótának tartják, úgy az ő erkölcsi nézetük szerint nem kell a hazát szeretni. Nem kell honfitársaikkal közösséget vállalni, sem a múltat, sem a jövőt illetően. Számukra ezek szerint nincs haza, csak letelepedési hely van. Nincs közösség, csak anarchikus együttélés bárkivel, bármikor, bárhol. Ezért aztán büszkén vállalva az idióta jelzőt, tisztán patriotizmusból kiindulva gondolkodtam el azon, vajon mi a baja több nyugati állam, vagy éppen az EU egyes vezetőinek a hazámmal, s hazám kormányfőjével.

Legutóbb például Viviane Reding volt EU-biztos kirohanása sokkolt, aki éppen kizáratná a magyar kormánypártot az Európai Néppártból. Kizáratná, mert szerinte a magyar kormányfő által gyakorolt politika ellentétes az emberi méltósággal, a szabadsággal és a szolidaritással. De ugyanezt hangoztatja Guy Verhofstadt, az európai liberálisok frakcióvezetője, s nem éppen européer módon nyilatkozik rólunk az osztrák kancellár vagy a horvát miniszterelnök sem. S a sor még folytatható lenne. Valóban bennünk van a hiba?”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Scampi Ladoga
2015. október 07. 14:31
A magyar aki négy évet élt német menekülttáborokban. Erről ír: http://www.intervallum.hu
Vezetéknév Utónév
2015. október 07. 13:44
Tipikus lakájzsurnalisztikai csúsztatás egy tüntetésen használt transzparens szövegét egy EP-politikus szájába adni (aki mellesleg nem liberális vagy baloldali, hanem konzervatív).
Morgen
2015. október 07. 12:23
"Valóban bennünk van a hiba?”" Nehéz, de nem lehetetlen átlátni a stratégák szándékait.
írmag
2015. október 07. 11:02
»A világon minden hazafi idióta«, ezt az uniós pénzért képviselők többsége is vallja. Nekem, egyszerű magyarnak, azok a visszanézhető, nem kis pantomimtudást felmutató hozzászólások és értékelések jutnak eszembe (női és férfi változatban egyaránt, de lehet gender is), melyet a jó fizetésért Orbán Viktor ellen és jelenlétében adtak elő Brüsszelben, Magyarország kötelezettségszegési eljárása és megtámadtatása kapcsán.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!