Szomorú, de igaz: nincs „jogotok” a jobb élethez

2015. szeptember 10. 08:35

Aki szeretne egy gazdagabb ország állampolgára lenni, és az ottani fizetésekből/segélyekből megélni, erre is van lehetőség, de ehhez nem csempészkamionok alvázához tapadva vezet az út.

2015. szeptember 10. 08:35
Havas Jon
Jobbegyenes

Jogvédőink előszeretettel hivatkoznak arra, hogy mindenkinek »joga van a jobb élethez«. Kedves migránsok, migránsvédők és Facebookon sápítozó wannabe migránsvédők, talán még senkitől nem hallottátok, és én leszek az első, aki a rossz hírt közli veletek: ilyen jog nem létezik. Senkinek nincs joga a jobb élethez. Az embernek joga van az élethez, a szabadsághoz, az egyenlő bánásmódhoz, az egészséghez, a biztonsághoz. De ezekhez is csak abban az esetben, ha betartja annak az országnak a törvényeit, ahová érkezik, együttműködve a hatóságokkal.

Aki szeretne egy gazdagabb ország állampolgára lenni, és az ottani fizetésekből/segélyekből megélni, erre is van lehetőség, de ehhez nem csempészkamionok alvázához tapadva vezet az út, hanem menekülttáborokban, várva a kérelmek elbírálását. Aki ezt nem képes vagy nem akarja felfogni, az megbukott a beugrón a Hogyan lehetek uniós állampolgár c. szigorlaton.

Egyébként mindettől függetlenül is lehet ezeken az embereken segíteni, erre vannak a segélyszervezetek és önkéntes alakulatok. De engedtessék már meg minden országnak, hogy mielőtt átenged a területén naponta 2-3 ezer embert, legalább azt megtudja, hogy kik ők, milyen országból és milyen céllal érkeztek! Ja, hogy ez egy baromi hosszú bürokratikus folyamat, esetenként megalázó procedúrákkal és pökhendi hivatalnokokkal? A határon túli magyarok, akiket 65 évig szobáztattak az állampolgárságért, tudnának erről mesélni.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 49 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Dras
2015. szeptember 10. 13:57
1541. augusztus 29. | Szulejmán szultán csellel elfoglalja Buda várát Egy történelmi párhuzamra szeretnék utalni, mikor Buda várának az oszmán török általi elfoglalásának, az elmúlt hónapbeli 474. évfordulójára emlékeztetek. Ez a muzulmán trükk, most válik Európai léptékűvé, csak talán "mi" már megéltük, de akiket akkor megvédtünk, azok még „humánus ködben”, képmutatóan s eszetlenül vitatják, a sajátos gazdasági érdekeik miatt. Hát ím a történet...: 1541. augusztus 29-én foglalták el Buda várát I. Szulejmán oszmán szultán (ur. 1520-1566) hadai, aminek eredményeként a Magyar Királyság területe tartósan három részre szakadt, és másfél évszázadra a Habsburg-török nagyhatalmi vetélkedés színterévé vált. Szulejmán augusztus 28-án üzenetet küldött óbudai táborából az özvegy királynénak, melyben személyes találkozóra invitálta őt. Jagelló Izabella félt attól, hogy a szultán Konstantinápolyba viteti majd, ám nem sok választása maradt: másnap a János-párti főméltóságokkal és a csecsemő János Zsigmonddal együtt tiszteletét tette a török táborban, ahonnan már egy másik Budára térhetett vissza. Történt ugyanis, hogy a látogatás alatt Szulejmán janicsárjai – azzal az indokkal, hogy szeretnék megcsodálni a királyi székvárost – észrevétlenül beszivárogtak a kapukon, majd a stratégiai jelentőségű bástyák és falszakaszok birtokba vétele után hatalmukba kerítették a várat. A törökök rövid küzdelem után lefegyverezték az őröket, majd kitűzték a lófarkas zászlót, így a szultántól távozó magyar előkelők megdöbbenten konstatálhatták, hogy Budavár, mely von Roggendorf seregénél nagyobb haderővel szemben is sikerrel dacolhatott volna, gyakorlatilag komoly erőfeszítés nélkül Szulejmán kezére került. E történet azért is következhetett be, mert az Osztrák Habsburgok idős hadvezére, Von Roggendorf augusztus közepéig körülzárva tartotta Budát, majd augusztus 20-án éhező seregével egy végső rohamra is kísérletet tett, ám a török-tatár csapatok és a Budáról kitörő magyarok ellen döntő vereséget szenvedett. Von Roggendorf a birodalmi had roncsaival hamarosan visszavonult Komáromba, így Szulejmán szultán augusztus 26-án megérkező főerői már nem vehettek részt a küzdelemben. Nékem Tőkéczki László docens úr anno, azt tanította, hogy a történelem egy spirális folyamat, ami ciklikusan egy másik szinten, de megismétli önmagát.....!!!!! Már lehet félreverni a harangokat, a folyamat elkezdődött, eljött az idő.........!!!!!!!!!!!!!!
Dras
2015. szeptember 10. 13:48
A jogokhoz kötelességeken át vezet az út. Még annak is, aki már beleszületett egy jogrendszerrel bíró társadalomba, annak is vannak írott-iratlan kötelességei, arra is vonatkoznak normák, a közösség kimondatlan erkölcsi elvárásai. A játékszabályok betartása tartja működésben a játékot és esetünkben a társadalmat. Aki már a határon követel és nem kér, aki már a határon szemetel és csak koszt hagy maga után, aki már a határon sem akar engedelmeskedni a hatóságnak arról gondolhatja-e valaki komolyan, hogy be is akar illeszkedni valahová és nem csak a tortáról akarja a habot leenni, majd a nem a fogára valót szétdobálni (széttörni ami helyi közösség vallásának jelképei...), erőszakoskodni az akarata eléréséhez. Az hogy van egy szűklátókörű oldal, amely a pillanatnyi taktikai érdekei miatt még a nemzet, távlati stratégiai érdekeit is feláldozná és minden előzetes elvárás nélkül bárkit beengedne, nos az elárulja annak a társadalomnak az érdekeit aminek ő is a része. Azt is nagyon különösnek látom, hogy az európai nemzetek polgárainak mennyire más a véleménye migráns ügyben, mint az őket képviselő politikusoknak. Szerintem a társadalmak választópolgárai jobban megtudják ítélni, hogy kivel is akarnak együtt élni, nem kellene rájuk erőltetni a kötelességtudat nélkülieket..... Van egy szép magyar mondás, amit érdemes lenne ismételgetni: "Aki kutyával fekszik, bolhával ébred...."
Vadjoe
2015. szeptember 10. 10:54
"A határon túli magyarok, akiket 65 évig szobáztattak az állampolgárságért, tudnának erről mesélni." Sokat mesélhetnének azok a migránsok is, akik Usa állampolgárságot szeretnének. Mesélhetnének arról, miféle kritériumoknak kell megfelelni, mennyire genyó tud lenni a Bevándorlási Hivatal, hogy milyen hosszú procedúra ez. Viszont aki Usa polgár akar lenni, annak ezt el kell fogadnia. Aki pedig megpróbálja kijátszani a rendszert, és ez kiderül, azt szépen kitoloncolják.
lavor
2015. szeptember 10. 10:13
A jobb élet reményében évente több százezren, több millióan választanak maguknak új otthont, akár ideiglenes, akár végleg. Na de hogyan? Csak menekülve lehet egyik országból a másikba lépni? Csak menekülve tudsz eljutni például az USA-ba, vagy csak menekülve léphet az EU területére egy harmadik országbeli? Dehogy! Vízum, tartózkodási engedély, letelepedési engedély, mind legális, milliók élnek ezekkel a lehetőségekkel nap, mint nap. A kínai, az indiai, a török stb. mindenki, aki jobb életre vágyik, bead egy ilyen kurva engedélyt, és már jön is. Azért, mert neked csak simán szar az életed, de nem vagy életveszélyben, nem lőnek, nem üldöznek, akkor neked nem jár menekültstátusz, szépen ballagj be vmelyik nagykövetségre és nyújts be egy tartózkodási engedély iránti kérelmet, de ne menekülj, és ne élősködj a befogadó társadalmon, ha milliók képesek erre, akkor te is, ha pedig nem, akkor húzd el az élősködő beled innen!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!