Határőrkapitány

2015. szeptember 24. 08:32

Orbán észak-bajorországi fellépése több volt kölcsönös vállveregetésnél. Üzenetek szálltak Berlin, egyenesen Angela Merkel felé.

2015. szeptember 24. 08:32
Dési András
Népszabadság Online

„Merkel messze nem hibátlan, de van emberi arca. Megnyugtató válaszai viszont neki sincsenek arra, hogy az EU, élén Németországgal, mit kezdjen a menekültválsággal. Lehete integrálni egymillió embert, többségében muzulmánt? Hol vannak a fogadóképesség határai, miként lehetne százezreket lebeszélni arról, hogy útra keljenek? Szögesdróttal borított kerítések felhúzása, a hazudozás és a szomszédok lehazugozása nem a megoldás felé visz.


Európában sokan tapsolnak a határőrkapitányi szerepet láthatóan élvező magyar miniszterelnöknek. Magyarország presztízsének, megítélésének azonban roppant káros, hogy asszisztál Seehofer Merkellel vívott meccséhez. Bajorország fontos partnere Magyarországnak, a CSUban többen, élükön a volt pártelnökkel és a volt bajor kormányfővel, Edmund Stoiberrel csillapítják az Orbán körül dúló viharokat. Bajorország azonban nem Németország. A CSU sincs egy súlycsoportban a CDUval. Seehofer sosem fog Bundestagválasztást nyerni. Merkelnek már kétszer sikerült. Csökken ugyan a népszerűsége, de összejöhet egy harmadik is. Jól felfogott nemzeti érdekből nem kellene sértegetni. Ahogy mást sem.”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
TAVIROZSA
2015. szeptember 24. 15:44
Merkel a saját országában azt csinál amit akar, ott az őt megválasztók élnek, de Macedónia, Szerbia, Magyarország, Horvátország, Szlovénia n é p e is szereti ezt az áradatot ? ? Tudják az adófizetők, hogy ők most a Németországba tartókat etetik, itatják, szállítgatják, őrzik a saját költségükön !
balbako_
2015. szeptember 24. 15:00
Csakhogy - mint mindig - a Népszabó fordítva ül a bilin. Először volt Orbán aki tavaly! jelezte ebből baj lesz sok menekültet nem bír el Európa. Kapott is hideget meleget. (A Népszabi például álproblémának nevezte.) Most ott tartunk, hogy egymillió, családegyesítéssel együtt 5-7 millió emberről van szó! És ennek Merkel az oka egy személyben! És erre már otthon is kezdenek rájönni. Akkor még mindig Merkel seggét kéne nyalni?
catalina9
2015. szeptember 24. 12:49
héttörpe [Hozzászóló kiszűrése] 2015. szeptember 24. 11:38 Orbán európai államférfi." az egyetlen!!
kukagyerek
2015. szeptember 24. 11:39
"Üzenetek szálltak Berlin, egyenesen Angela Merkel felé." ... Nem üzentek ők senkinek. Parasztvakítás ment megint - mint már 25 éve.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!