Állami beavatkozás nélkül kezelhetetlen a menekülthelyzet

2015. szeptember 24. 08:25

Mennyi gúnynak volt kitéve az az óriásplakát, amely arra hívta fel a migránsok figyelmét, hogy hazánkban be kell tartani a törvényeinket! És mennyire igaz minden betűje!

2015. szeptember 24. 08:25
Bencze Izabella
Magyar Idők

Persze Európa is bajban van. Bajban van, mert vezetőinek eddigi hozzáállása veszélybe sodorta az uniós értékeket, legfőképp a schengeni határok átjárhatóságát. Bajban van, ha vezető politikusai nem látják be, hogy az egyetlen kiút az általuk is generált válsághelyzetben: a rend teljes visszaállítása. Olyan nincs, hogy bármely okból fel lehet rúgni a közösen elfogadott szabályokat akár az uniós határok, akár a migránsok regisztrációja vagy bármely más területen. S olyan sincs, hogy az egyetlen országot, amely képes messzire látó humánummal kezelni a kialakult helyzetet, olyan támadások érjék, mint érték az elmúlt hetekben Magyarországot. A világ azonban nem igazságos, s mindez megtörtént. De nem maradhat semmi következmények nélkül. Így nem maradhatnak következmények nélkül azok a nyilatkozatok, médiafelületek sem, amelyek pusztán politikai vagy anyagi haszonszerzés, gyűlöletkeltés érdekében gyomorforgató összehasonlításokat tesznek gyászos történelmi időkkel. S mindezt úgy teszik, hogy kihasználják sok százezer megtévesztett, félrevezetett, törvényekhez való viszonyukban más kultúrájú menekült és egy, a rend védelmére kötelezett s azt betartó állam viszonyát.

De ne feledjük, szeptember 15-e megváltoztatja Európát. Hiszen amíg a rendpárti magyar hatalom nem döntött keményebb lépésekről, az európai országok szinte mindegyikének egy célja volt: minél előbb átereszteni, áthajtani határai között a vonuló százezreket, regisztráció, ellenőrzés és felelősség nélkül. Igaz ez Görögországra, Macedóniára, Szerbiára, Ausztriára, szeptember 13. délutánjától bizonyos mértékben Németországra, Dániára, Svédországra is. De szeptember 15-e előtt egy nappal a nyugat-európai határok egyszer csak lezárultak. Lezárultak olyan értelemben, hogy még a nagy befogadó országok is rájöttek arra, hogy rend, regisztráció és fegyelem, vagyis állami beavatkozás nélkül kezelhetetlen a helyzet. S bizony, a migránsoknak is meg kell érteniük, hogy a belső rend fenntartása és betartása nélkül nem lehetnek ennek a kontinensnek a polgárai.

Mennyi gúnynak volt kitéve az az óriásplakát, amely arra hívta fel a migránsok figyelmét, hogy hazánkban be kell tartani a törvényeinket! És mennyire igaz minden betűje! Hiszen törvényeink és az uniós szabályok betartása mellett nekik is könnyebb lenne, könnyebb és kényelmesebb lett volna a vándorlásuk. De útjuk során álcivilek biztatták őket, hogy szegüljenek szembe a szabályokkal, aljas bűnöző embercsempészek kapacitálták őket a szabályok megszegésére, s a liberális világmédia bujtotta őket ellenállásra azzal, hogy hamis képeket festett Magyarországról. Szeptember 15-től azonban egyértelművé vált egész Európa számára, hogy a kényszerektől való mentesség illúzió és anarchia. Nincs más út milliók életének biztonságossá tételéhez, kizárólag a rend és a fegyelem. Mindez a humánum, a teljes egyéni szabadság és egyéb emberi jogok keretei között. Akár tetszik a liberális elveket vallóknak, akár nem. A felebaráti szeretet, könyörületesség rendkívül fontos. De jól kell szeretni, jól kell könyörületesnek lenni, jól kell jóindulatúan törődni a másikkal. Politikai felhangok, érdekek, nyilatkozatháborúk, gyűlöletkeltő megnyilvánulások nélkül. Rendben, fegyelmezetten, összehangoltan. Kár, hogy erre a tényre Európát Magyarországnak kellett ráébresztenie olyan kényszerintézkedésekkel, amelyeket a magyar kormány sem jókedvében tett meg. De köszönjük, hogy megtette.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kjkj945
2015. szeptember 24. 17:11
https://www.netbulvar.eu/dontott-az-eu-22-milliard-forintos-keritest-le-kell-bontani/ Kerítés maradjon. Kilépni az ejuból. Tűzparancs.
írmag
2015. szeptember 24. 14:34
A plakátokat nagyon helyes volt magyarul közzétenni, hasonlítsd össze az akkori meg a jelenlegi helyzetet. Akinek el kellett olvasnia az olvasta, csak képtelen volt az értelmét megfejteni, pedig a mi pénzünkön tanították őket. (Ezek szellemileg azért növelik az inflációt.) Gondolj csak az első kormánybuktatást célzó taxisblokádra, fülig árpi bácsi segítségével: "szerbusz nép" a vár fokán.
BőröndÖdön
2015. szeptember 24. 11:55
Gyűlöletkeltésben a legjobb az állampárt...
kuwiq
2015. szeptember 24. 11:46
HIába mínuszolnak, amberek, a magyar nyelvű plakátkampánynak semmi értelme nem volt azon kívül, hogy valaki pénzt keressen vele. A kerítésre kéne kiírni az érintett vonulók nyelvén, meg buszokra, vonatokra, amivel viszik őket, annak több értelme lenne.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!