Októbertől hivatalosan is állampárt lesz a Fidesz

2015. szeptember 24. 14:04

A kormánypárt propagandáját és médiakapcsolatainak ápolását egy minisztérium, vagyis egy állami szerv fogja ellátni.

2015. szeptember 24. 14:04
Balogh Gábor
Balogh Gábor
Alfahír

Az elsősorban az általános politikai koordinációért felelős, legkésőbb október második felében megalakuló Miniszterelnöki Kabinetirodának várhatóan három államtitkára lesz: egy közigazgatási, egy parlamenti - ezt a posztot minden bizonnyal Dömötör Csaba jelenleg kormányzati kommunikációért felelős helyettes államtitkár kapja -, valamint egy kommunikációs államtitkára, amelyre felmerült Giró-Szász András neve, aki jelenleg is betölti ezt a tisztséget a Miniszterelnökségen.

Utóbbival, a kommunikációval kapcsolatban elhangzott, hogy a kormány, a Fidesz és a kormánypárti frakció sajtóját integráltan kezeli majd a kabinetiroda. Vagyis a kormánypárt propagandáját és médiakapcsolatainak ápolását egy minisztérium, vagyis egy állami szerv fogja ellátni. A Fidesz, mint minden, a választásokon 1%-nál jobb eredményt elért párt, állami támogatást kap. Ebből (illetve magánadományokból a pártkasszába befolyt összegekből) kell finanszíroznia országos szervezetét, fizetnie alkalmazottait, és kommunikációs, illetve kampányköltségeit. Ez a dotáció nem is kevés pénz: több, mint másfél milliárd forint évente. A jövőben azonban ebből az összegből sajtó-és kommunikációs kiadásokra nem kell majd költeniük. Azokat ugyanis helyettük majd az új minisztérium látja el.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!