Menekültügy: mindenképpen Magyarország a hibás?

2015. szeptember 01. 20:27

Ha engedi a menekülteket, az a baj. Külföldi sajtótudósítók és magyar demokraták viszont tudni vélik, hogy direkt aszaltatjuk a szerencsétleneket pályaudvaraink előtt.

2015. szeptember 01. 20:27
Ablonczy Bálint
Válasz.hu

„Egy fronton minden a régi: Magyarország a hibás. Ha engedi a menekülteket, az a baj – Werner Faymann osztrák kancellár némi kerítésezés mellett felrója, hogy hatóságaink állítólag regisztrálás nélkül passzolják tovább a hozzánk érkezőket. Külföldi sajtótudósítók és magyar demokraták viszont tudni vélik, hogy direkt aszaltatjuk a szerencsétleneket pályaudvaraink előtt. E narratíva szerint a binládenorbán kiszúrásból szállítatja le pribékjeivel a vonatokról a menekülőket, hogy a barna eső zuhogjon rájuk, idehaza nőjön az idegenellenesség, amely tényt ő majd jól kihasznál.

Ha azonban egy pillanatra túllépünk a kormányzat cinikus munkahelyelvevős  plakátkampányán, meg a nyakra-főre használt ludovikás retorikán, látnunk kell: déli határunk egyben az Európai Unió és a schengeni övezet határa is, amelyet szerződésekben vállalt kötelességünk ellenőrizni.

Azt, hogy ezt Magyarország milyen eszközökkel teszi – sokadjára szögezte le ma az Európai Bizottság szóvivője – tagállami hatáskör. Lehet, hogy a legendás Európai Értékeknek GYODA mester nem felel meg, de hát ezen értékek mibenlétéről alighanem más véleménye van a franciaországi Calais kerítésének árnyékában vegetáló migránsnak, meg a magyar határzárat ostorozó Laurent Fabius francia külügyminiszter selyemnyakkendőjének.

Amiképpen uniós előírás az ideérkezők regisztrálása, s az ezzel kapcsolatos – időigényes – adminisztrációs eljárás elindítása is. Azt aligha lehet felróni Budapestnek, hogy ilyet senki más nem tesz, amióta Aleppo és Ásotthalom között nem nagyon maradt stabil állam.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 62 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
naftalinernő
2015. szeptember 02. 10:06
Európa döglődik, hála az agyatlan álliberális bandának, akik ugyanolyan tehetetlenek, mint korábban, és csak mantrázzák az agymosó szövegüket, ahelyett, hogy keményen odalépnének. Merkel is nagy szarkeverő képtelen eldönteni, kinek is az oldalán áll, kutyából nem lesz szalonna, ez is csak egy agymosott zombi marad, bárminek is adja ki magát. Én nem értem a nyugatiakat, ezeket ennyire sakkban tudják tartani a baloldal, hogy nem merik elzavarni őket a francba? Nem vették még észre, hogy hová vezette őket az álliberális politika? Ennyire képtelenek gondolkodni? Sajnálom, hogy a dicső Nyugat-Európában nem akadt egyetlen karizmatikus vezető sem, aki már régen szembeszállt volna a degenerált Cohn-Bendittel, Schulzcal és társaival. Az európai baloldal a világ szégyene, én még nem láttam olyan bandát, amelyik ennyire cinikusan pusztítaná a saját kontinensét és a saját népeit, mint ők.
smarton
2015. szeptember 02. 07:59
"Werner Faymann osztrák kancellár némi kerítésezés mellett felrója, hogy hatóságaink állítólag regisztrálás nélkül passzolják tovább a hozzánk érkezőket" Állítólag. Mert az itt regisztrált is letagadja, és nagy a gyanúm, hogy nem is működik a rendszer. Ugyanis, a valaki X néven regisztrál Magyarországon, de a zsebében van igazolvány, amit az osztrákoknak megmutat, mondván, Magyarországon nem regisztrálták, akkor ki fogja X-et keresni? Ha egyáltalán működik az informatikai rendszer.
pollip
2015. szeptember 02. 07:17
Mit akar európa? A nemzetközi sajtó képeiből az jön le, hogy Mo milyen kegyetlen, nem engedi a migránsokat tovább menni. Ha elengedünk négy vonatot, akkor az osztrákok és a németek sikítoznak.
Mutimi
2015. szeptember 02. 07:12
Milyen az a ludovikás retorika? (Kellett volna valami ütőset írni ugye? Nem sikerült.)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!