Merkel megnyitotta a magyar határt

2015. augusztus 26. 11:59

Az történt, hogy Angela Merkel fogott egy hatalmas drótvágó ollót és átvágta a magyar kerítést.

2015. augusztus 26. 11:59
Sztankóczy András
Válasz.hu

Az történt, hogy Angela Merkel fogott egy hatalmas drótvágó ollót és átvágta a magyar kerítést. A német bejelentés után, hogy a szíriaiakat gyakorlatilag eleve menekülteknek tekintik, vagyis befogadják az onnen érkezőket, a GYODA az eddigieknél is értelmetlenebbé vált. Főleg, hogy – amint az a számokból kiderül –, kimondva kimondatlanul ez történik az irakiakkal is, sőt az afgánok csaknem feléből is menekült lesz.

A végeredmény szempontjából nincs sok jelentősége, de külön csavarja a történetnek, hogy a mérföldes lépést Németország arabosítása felé a német szélsőjobb érte el. Miután sorozatban követték el az egyre durvább támadásokat a menedékkérők ellen, Merkel úgy érezte, a német történelem ismert előzményei miatt nem tűnhet úgy, hogy egy kancellár egy oldalon áll a neonácikkal. Már amiatt is rengeteg bírálatot kapott, amiért nem ítélte el hamarabb a támadásokat, ezt kellett túlkompenzálnia a nagyvonalú engedménnyel.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 59 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
néhai Ch.Pilot
2015. augusztus 27. 01:37
Ostoba cikk. Nekünk semmi közünk ahhoz, hogy Németország kit nyilvánít menekültnek. Az egy magánvélemény. Attól még nekünk nem kell beengednünk őket. Úgyhogy azok a szírek, akik odaérnek a német határhoz, bemennek és menekültnek lesznek nyilvánítva. Akik odaérnek. Akik meg elakadnak valahol, azok meg úgy jártak. Ceterum censeo: a zöldhatáron a kerítés nem elég. Tűzparancsot kiadni, golyószórót, napalmot, harci gázt bevetni!
Dénia
2015. augusztus 26. 22:26
Ezt nem most jelentették be először, hogy a szíriából érkezőket automatikusan fogadja Németország. Ezt már mondogatják egy jó ideje. Csak akkor újra kéne tárgyalni a játékszabályokat. Akkor talán meg kéne beszélni például Magyarországgal, ami az unió tagjaként köteles védeni a schengeni határt, meg amúgy is, hogy nyissanak a szíreknek ellenörzött folyosót. És akkor ne nálunk legyenek regisztrálva.
nanahan
2015. augusztus 26. 22:22
Je suis szíriai!
Vadjoe
2015. augusztus 26. 21:29
"Az történt, hogy Angela Merkel fogott egy hatalmas drótvágó ollót és átvágta a magyar kerítést." Szerintem meg megásta a saját sírját.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!