Még egy év?

2015. augusztus 27. 07:26

A kiszivárgott hírek szerint Orbán Viktor nem fukarkodott a bírálatokkal, ennek élét azonban tompítja, hogy a mostani tudásunk alapján szeptember közepén nem lesz minisztercsere.

2015. augusztus 27. 07:26
Szerető Szabolcs
Magyar Nemzet

„Nem éppen harmonikus körülmények között, a hazánkat sújtó menekültkrízis árnyékában rendezték meg kedden zárt ajtók mögött azt a konferenciát, ahol Orbán Viktor értékelte az általa irányított kormányzás öt évét, illetve meghatározta a 2018-ig elvégzendő feladatokat. Pontosabban: ahogy Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter elárulta, a kormányfő szerint a következő egy évben kell megtenniük a minisztereknek és államtitkároknak a szükséges lépéseket a polgári berendezkedés megerősítése érdekében. Vagyis a kormány 2017 elejétől számítja a választási kampányt. Ha így gondolkodnak, valóban sürget az idő, indokolt nagyobb tempót diktálni a kormány tagjainak és a közigazgatásnak.

A kiszivárgott hírek szerint Orbán Viktor nem fukarkodott a bírálatokkal, ennek élét azonban tompítja, hogy a mostani tudásunk alapján szeptember közepén nem lesz minisztercsere. A felduzzasztott államtitkári karban azonban alighanem sokan okkal aggódva várják a kormányfő bejelentéseit. De politikai tétje csak Lázár János és Rogán Antal leginkább színfalak mögött zajló hatalmi küzdelme újabb fejezetének van. Megnyugtató, hogy ezúttal kormánytól független szervezetek (lásd: OECD), nem pedig a kabinet lépéseinek helyességét mindig igazolni próbáló, azokhoz ideológiát gyártó, közpénzfaló agytröszt adatai, elemzései szolgáltattak muníciót az értékeléshez. Jó tudni, hogy a nyilvánosságtól elzárva a kormány hajlandó a kampányok festette – A reformok működnek – rózsaszín kép mögé nézni. A Népszabadság szerint például Orbán Viktor neveket követelt az Állami Számvevőszék elnökétől, amikor utóbbi az államapparátus pazarlása kapcsán a minisztériumok háttérintézményeiről beszélt. Domokos László nemrég a Magyar Nemzetnek (Gőzerővel a korrupció ellen – július 25.) fejtette ki gondolatait a közszféra gazdálkodásának rendszerszintű problémáiról, a megoldási javaslatokról. Nagy kérdés, hogy egy év alatt rendet lehet-e vágni ebben a dzsungelben.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ellensúly
2015. augusztus 27. 13:40
A sok baromállat nekirontott Szerető Szabolcsnak, de nemhogy egyetlen büdös érvet nem voltak képesek leírni, még azt sem, hogy mi a bajuk. Gusztustalan csőcselék, ezeknek Bolgár György való, nem Magyar Nemzet.
kisuff
2015. augusztus 27. 11:06
Állhatatos szabika hiteltelen vagy már, bármit is firkáltat veled g.simicska.
tóth mária
2015. augusztus 27. 10:50
Ez is csak egy zsidó gyerek, semmi több! Szégyen vagy!
balbako_
2015. augusztus 27. 08:40
Az Index hazudott egy nagyot a Simicska Harsona meg turbózza.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!