Nyárvégi igazságok

2015. augusztus 24. 07:20

Orbán akárhány kerítést épít, ez a pár százezer ember még az idén be fog jönni az EU-ba, s a németek, skandinávok, beneluxok bizony tárt karokkal várják őket.

2015. augusztus 24. 07:20
Szanyi Tibor
Szanyi Tibor
Népszava

„Az EU határőrizeti statisztikái (Frontex) szerint a tavalyi év első felében 290 ezer menekült/bevándorló érkezett az Unióba, ami az idei azonos időszakban 340 ezerre nőtt. Nagy, de messze nem kezelhetetlen a növekmény. Az EU lakosságához mérten 1-2 ezrelékes (!) az éves beáramlás, ami azonban közel sem pótolja a belső népességfogyást. A bejöveteli irányok viszont jelentősen megváltoztak, azaz minden drámai videó dacára az Afrikából érkezők száma megfeleződött, a Keletről jövőké pedig megduplázódott. Ezt láttatja Orbán »népvándorlásnak« holott valójában »csak« a szír és kisebb részt az afgán értelmiség, no meg az ottani leginkább »élelmesek« költöznek Európába. Orbán akárhány kerítést épít, ez a pár százezer ember még az idén be fog jönni az EU-ba, s a németek, skandinávok, beneluxok bizony tárt karokkal várják őket, minthogy zömük jól képzett, sőt, értékelhető anyagi háttérrel rendelkező ember, akik fényében el lehet viselni a velük jövő, problémásabb kiscsoportokat. (Na ja, a tőke nem olyan finnyás a centrumban, mint a lumpen csőcselék a végeken.) A pénz urai magasról tesznek arra, hogy ott alul kik, miért és hogyan ölik egymást. Bár Magyarország nem célország, a rajtunk áthaladók képzettségi szintje bizony meghaladja a hazai átlagot. Tavaly Afrika pumpált ki magából használható munkaerőt, idén pedig a Közel-Kelet. A délről való bevándorlás alábbhagyott, s ugyanígy lecseng majd a mostani keleti folyamat is. Mire kész lesz a magyar GYODA, addigra nagyjából meg is csappan a migrációs nyomás, s Orbán csettinthet: »megvédte« Magyarországot!

A fenti összefüggéseket persze Orbán is ismeri, de hatalmi szempontból neki nyilván fontosabb a magyarok vakítása. Szóval gazember. A magyar politikai oldalaknak ebben a »játszmában« viszont picit sincsenek európai szinten döntő lapjai, csak lélektaniak: jobbról az uszítás, balról pedig a szolidaritás.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 82 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
néhai Ch.Pilot
2015. augusztus 24. 15:42
"Bár Magyarország nem célország, a rajtunk áthaladók képzettségi szintje bizony meghaladja a hazai átlagot. 1. Ezt meg honnan veszed részeges antihunita hazaáruló?! A migránsok még a személyazonosságukat igazoló iratokat is eldobják, mielőtt illegálisan - vajon miért így??? - átlépik a határt. A szakképzettségüket igazoló papírokat valószínűleg el sem hozzák magukkal." 2. Ezzel a kijelentéssel megint bizonyítod, hogy a baloldal magyarellenes. Többet tételez fel bármilyen idegen gyüttmentről, mint a saját népe fiairól. Újabb sikeres lépés a következő választásokon már a küszöböt se érjétek el. Ceterum censeo: a zöldhatáron a kerítés nem elég. Tűzparancsot kiadni, golyószórót, napalmot, harci gázt bevetni!
zenebono
2015. augusztus 24. 15:13
És ami a legaggasztóbb, most először érzékelem, hogy Orbán tehetetlen, fogalma sincs, hogy mit tegyen. Pedig most erőt kellene mutatni, mert a nép pillanatok alatt elfordul tőle.
zenebono
2015. augusztus 24. 14:52
Európa vezetői mögött a multik állnak. Nekik érdekük az olcsó munkaerő (nem csak a bevándorlók, hanem az általuk lenyomott bérszínvonal miatt az európai dolgozók bére is a béka feneke alá fog sűllyedni). Ás nekik érdekük a beözönlő hordák, mint új fogyasztók. És természetesen nekik érdekük, hogy majd a zavargások és a megnövekedett bűnözés miatt lehessen rendőrállamot bevezetni. Na és cenzúrát. Lásd USA. Nekünk a bevándorlás lesz a 9/11. Ugyanazokkal a háttérben.
Kanóc
2015. augusztus 24. 14:41
Elrettentően tanulságos ezt az alkoholista faszt olvasni, ugyanis két feles után kiváló panorámát nyit a baloldali gazember mentalitásra; kábé ez az észjárás volt meghatározó évtizedekig. Ijesztő. Olcsón megúszták.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!