Ki a revizionista?

2015. augusztus 02. 16:46

Van abban valami utánozhatatlan pofátlanság, ahogy a román külügyminisztérium kitámadta Magyarország miniszterelnökét a Facebook-oldalán közzétett fényképek miatt.

2015. augusztus 02. 16:46
Rostás Szabolcs
Krónika

A román közvélekedés ellenére sem Orbán Viktor, sem mindenkori kormánya egyetlen tagja nem fogalmazott meg revíziós törekvéseket az utódállamokkal szemben. Hogy a nemzetben gondolkodás, a határok fölötti nemzetegyesítés elve, a külhoni magyarok támogatása, autonómiatörekvéseik felkarolása mégis ezt erősíti meg egyesekben, lelkük rajta. Mielőtt ott is magyar revizionizmust vizionálna, ahol nincs, a román diplomácia jobban tenné, ha magába szállna. Bukarestben az elmúlt évtizedben jóformán állampolitikai szintre emelték a Moldovával való egyesülés óhaját, amelyet Traian Băsescu volt államfővel az élen számos politikus és párt nyíltan felvállalt. A Pruton túli állam bekebelezését tucatnyi szimpóziumon, tüntetésen követelik, az ország közútjait feliratok ezrei tarkítják, miszerint »Besszarábia Románia«. Mik ezek, ha nem a román revizionizmus legékesebb bizonyítékai? Miért kutatja a román külügyminisztérium más szemében a szálkát, amikor az övében még a gerendát sem látja?

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
2015. augusztus 02. 19:14
Ahogyan elnézem a nem szavazatokat, a hulladékokból ide is jutott kettő!
OberEnnsinnen
2015. augusztus 02. 17:28
Nagyon rövid időn belül, nem kerülhető már el, hogy a magyar Külügyminisztérium átírja a magyarok politikai céljait. Elsőként el kellene gondolkodni, milyen jogi fórum elé lehet vinni a fasiszta, emberellenes Benes-törvényeket. Ha nem fogadja be semmilyen jogi fórum a megsemmisítésüket, akkor minden magyar külügyi megszólalásnak "A fasiszta Benes-törvények hatása" címszóval kell kezdődnie.
kalhana
2015. augusztus 02. 17:27
Nem nagyon ismerem a román világot. De a tapasztalatom azt mutatja, hogy bárkiről, bármikor legyen szó, pártállástól, ideológiától ( kommunisták, nacionalisták, liberálisok ), műveltségi szinttől függetlenül (pl. Cioran, M.Eliade )mindenkire ez a tkp. őszinte hazudozás jellemző, amit a szerző "utánozhatatlan pofátlanság"-nak nevez. És eddig bejött nekik.
nick89
2015. augusztus 02. 17:18
Lenne mit tanulni a politikai osztályunknak a román politikusoktól. A románoknak soha nem okozott gondot megkülönböztetni a szart a májtól. A magyar politikusok mindig a szart akarják lenyomni a torkunkon, de mindig májnak hazudják. KORRUPCIÓELLENES ÜGYÉSZSÉGET MAGYARORSZÁGON!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!