A liberalizmus boldogtalanságot szül

2015. augusztus 26. 12:45

Még az elért eredmények sem teszik tartósan boldoggá a liberálisokat, például a melegházasság legalizálása. Szinte azonnal nekiállnak ugyanis egy újabb társadalmi igazságtalanság miatt aggódni.

2015. augusztus 26. 12:45
Ron Ross
The American Spectator

„Habár a liberálisok nem veszik ezt észre, a liberalizmus és a boldogság nem jár együtt. Egy »boldog liberális« szinte oximoron.

Miért? Számos okot fel tudunk sorolni. Egyrészt a liberálisok, főleg a fehér, amerikai liberálisok rendkívül kritikusak és elégedetlenek saját országukkal, kultúrájukkal, fajukkal és nemükkel. Ha nem szereted a társadalmat, fajt, kultúrát és nemet, amelynek része vagy, sokkal nehezebbé válik boldognak lenned.
 
A liberálisok emberi lények, de azt gondolják, hogy az emberiség tönkreteszi a bolygót. Amerikaiak, de azt gondolják, hogy elsősorban Amerika viseli a felelősséget  a világ legtöbb bajáért. A fehér liberálisok a »fehér privilégiumok« bűneiben fetrengenek, ami szinte minden személyes teljesítményt eltöröl, amit a magukénak vallhatnának. A liberálisok szilárdan hisznek a »közösség« fontosságában, ugyanakkor nem szeretik azokat a közösségeket, amelyeknek a részei. (…)

Alapvető és lényegi különbség van liberálisok és konzervatívok közt a felelősség eredetének megállapításában. A liberálisok a társadalmat hibáztatják a problémákért, míg a konzervatívok az egyéni felelősséget hangsúlyozzák. 

Ha elfogadod a hitet, hogy elsősorban a társadalomtól függ, hogy mi történik az életedben, alapvetően lemondasz a saját lehetőségeidről. Azaz a liberalizmus tehetetlenné tesz. Ha ezek a kilátásaid, cselekvésképtelen leszel. Az impotencia érzése pediglen biztos, hogy nem vezet boldogsághoz. Ha a társadalom a hibás a körülményeidért, meg vagy bénítva. Más szavakkal, ha meg kel várnod, míg a társadalom rendbe teszi magát, mielőtt te sikeres lehetnél, hosszú, boldogtalan és frusztráló várakozásnak nézel elébe. (...)

Még az elért eredmények sem teszik tartósan boldoggá a liberálisokat, például a melegházasság legalizálása. Szinte azonnal nekiállnak ugyanis egy újabb társadalmi igazságtalanság miatt aggódni, amit szükséges orvosolni, mint például a transzszexuálisok állítólagos diszkriminációja.”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tábor Radosti
2015. augusztus 27. 07:46
A liberalizmus sátánizmust szül!
balbako_
2015. augusztus 26. 17:16
Bárhol élhető dolgot látnak, lecsapnak rá és addig fúrják, míg az is rossz lesz. Az emberi boldogság, nyugalom, szeretet vörös posztó a szemükben.
GV0917
2015. augusztus 26. 16:19
Nem kell félni, hogy a "melegházasság" sikerre vitele utóbb hiányérzetet (mert mindig" hiányzik valami"belőlük)fog okozni a liberálisoknál. Dehogy, ők olyan Eötvös bácsi típusúak! Mindig "van másik!" Oda meleg rezsim, következik az animál-- Fajok közöttiség!Csak attól félnek, hogy a nyáj kiröhögi őket, mert a legrondább kecskét szúrták ki a nyájból.Ezért óvakodj az idős filozófusok társaságától...
abraxas
2015. augusztus 26. 16:11
Erről beszélt Orbán pár éve. Jó reggelt Amerika!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!