Örömmel vettem volna, ha esetleg egyeztetnek velünk

2015. augusztus 07. 15:35

Végeztek-e környezetvédelmi hatásvizsgálatot arra nézve, hogy milyen természeti károkat okozhatnak az élespengés dróttekercsek a vadállományban? A kübekházi polgármester nyílt levele Pintér Sándorhoz.

2015. augusztus 07. 15:35
Molnár Róbert
Szeged.hu

Tisztelt Belügyminiszter úr!

Félelemmel és aggodalommal tölt el a magyarszerb határszakaszon épülő határzár, és mint felelős települési vezető, kötelességemnek érezem, hogy véleményemet megosszam Önnel, és kérdéseimre választ kérjek Öntől.

Előjáróban jelzem, hogy nem értek egyet a határzár felépítésével, mert a migrációt nem fogja csökkenteni, legfeljebb hátráltatni, illetve a román–magyar határszakaszra terelheti át. Kübekháza ebből a szempontból érintett lehet, hisz a kerítés itt ér véget. A problémát tehát nem oldja meg.

Tájékoztatom, hogy Kübekháza határában jelenleg körülbelül másfél méter magas, pár centiméter átmérőjű, vállalkozók és a honvédség katonái által géppel földbe ütött vasrudakat telepítenek, amelyekre információink szerint úgynevezett NATO-pengés dróttekercset helyeznek ki.

Tisztelettel kérem információját arról, hogy végeztek-e bármilyen környezetvédelmi hatásvizsgálatot arra nézve, hogy milyen természeti károkat okozhatnak az élespengés dróttekercsek a vadállományban?

Azért bátorkodom feltenni ezt a kérdést, mert a Kübekháza határában elterülő »rábéi erdőben« nagyon jelentős számú dám, őz és vaddisznó állomány él, amelynek vonulási útját, természetes életterét vágja ketté a kormány által építendő, sajnos vadbefogó hálóként is funkcionáló »kerítés«, amelyekbe a vadak beleszaladva elpusztulnak.

Kérem válaszát, hogy miként kívánja megvédeni a kormány a természeti kincseinket, a vadállományunkat, és az erdőnket? Milyen kártérítést kíván nyújtani a Szőreg-Kübekházi Vadásztársaságnak? Milyen segítséget kívánnak nyújtani az elhullott állatok összegyűjtésében, elszállításában és megsemmisítésében?

Továbbá kérem szíves tájékoztatását arra nézve is, hogy a gépeik által szó szerint szétszabdalt mezőgazdasági útjaink, megrepedezett aszfaltos útszakaszaink rendbetételéhez milyen segítséget kíván nyújtani önkormányzatunk számára?

Örömmel vettem volna azt is, ha az építkezés idejéről, menetéről tájékoztatást kapunk a kormánytól, esetleg egyeztetnek velünk, mint területileg mégiscsak illetékes önkormányzattal.

Úgy gondolom, hogy a hatalom ereje nem mentesít sem a felelősségvállalás, sem a törvények, egyéb jogszabályok betartása alól!

Kübekháza, 2015. augusztus 5.

Várva válaszát és intézkedését,
tisztelettel:
Dr. Molnár Róbert
polgármester
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 164 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
atila68
2015. augusztus 08. 23:03
A vadállomány nem hülye. A közelébe nem megy az élespengés dróttekercseknek.
crydog
2015. augusztus 08. 17:56
Kedves Polgár Jenő úr: ne aggódjon a magyar-román-szerb vadállománynak sokkal több esze van mint önnek, és az ön által szívből támogatott fekete vadaknak. Akkor a jövés-menés azon a határszakaszon hogy a vadállatok már kilométerekről elkerülik,ha nem örökre. kivéve a maga fekete állatjait. azok csak jönnek,és nem fogja őket zavarni hogy éppen a maga lányát,feleségét vágják partyba mert nincs rajtuk csador. igen jól gondolta - a hatalom ereje nem mentesít bennünket a felelősségvállalás terhe alól. ezt tesszük-felelősséget vállalunk szeretteinkért, családunkért, magyarjainkért, képzelje: még magáért is. Mert ha döntenünk kell 3 vadmalac,4 őz,meg 6 nyúl sorsa,vagy a hazánk sorsa felől, egy percig se legyenek illúziói.
rocchetto
2015. augusztus 08. 12:30
Én vagyok az egyén, aki kínál pénzügyi hitelek segítségével a rászorulóknak. Kér egy kölcsön Ft 100.000 Ft 500 millió bárki képes visszafizetni azt kamatláb 2%. Azt is, hogy beruházás bármilyen jövedelmező projekt. Ha szükség van személyi kölcsön, hogy vagy emelje fel a tevékenységeket, hogy a projekt, vagy vásárolni egy lakást, kérem, forduljon hozzám, így tudok adni további részleteket a követendő eljárást megszerzéséhez a kölcsönt. Kapcsolat: [email protected]
belga
2015. augusztus 08. 11:28
54-ek nyilván nem Kübekházán élnek -mint ahogy a (kis)falvakban rendszeresen megtörténő tyúk- és egyéb lopások kárvallottjainak panaszára érzéketlen liberálisok sem falusi lakósok. Innen a fincsi klimatizált városi létből rohadt könnyű osztani az észt és tudni a frankót. Azok számára, akik a helyszínen élnek. A darab a régi, mindössze a szereposztás változik. A lényeg a szó-karate (jelen esetben névtelenül közzétett vélemény formájában), ami úgy tűnik remek szórakozás sokak számára.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!