Donald, a király

2015. augusztus 15. 15:53

Ha Amerika bölcs polgárai Donald Trumpba helyezik bizalmukat, minden csupa móka és kacagás lesz. Egy elnöki tájékoztató a Fehér Házban lesöpri nézettségben az összes stand-up komédiás műsorát.

2015. augusztus 15. 15:53
Máté T. Gyula
Magyar Hírlap

Bunkó a nőkkel? Hát az, sőt. Szóvivője szerint Trump felesége ellen nem lehetett nemi erőszakot elkövetni, hiszen az egy házasságban értelmezhetetlen fogalom. Kelly, az exnej meg hallgat, mert azért százmillióra rúgó végkielégítés is van a világon – a magyar nyelv előnye az angollal szemben, hogy bizonyos kifejezések több síkon is találók. Amúgy a kiszólás után végzett közvélemény-kutatások szerint az amerikai nők többségének is bejött a bitang macsóstílus, nyilván ez nem New Yorkra vagy Washingtonra igaz, de a »globalista nagyvárosok« egyébként sem képezik a republikánus népszerűségi listákat messze vezető Trump célközönségét.

Itt Hillary Clinton vezet, mindig és mindenekfelett. Az utóbbi hetekben elsősorban Trumpból él – állítólag exelnök férje, a jó Bill biztatta fel Donaldot, foglalkozzék már lelkesebben a politikával. Hillarynek most van lehetősége feministának és jogvédőnek lenni, a Szex és New York rajongótábora már most rohanna rá szavazni, és a Cosmopolitanből is választási újság lesz jövő ilyenkorra. Mindez tényleg kapóra jön a demokraták első számú elnökaspiránsának, mert piárosai bármennyire is akarták eddig »fiatalossá és szexivé« tenni a kampányát, az nem nagyon ment. Hillary Clinton, a férjével ellentétben, száraz és unalmas, ha pedig harsány, a közönség jó részének irritáló. A szakértelem dolgot eleve nem nagyon erőltették, Hillary külügyminisztersége objektíven nézve sem volt világrengető siker, háborút nem zárt le, csak újakat alapozott. Az átlagamerikainak meg az jut eszébe róla, hogy a »nagysasszonynak« derogált, hogy ne a régi e-mail címét használja a miniszteri irodában, aminek következtében még az internetes hírszerzés terén gyerekcipőben járó burundi wanyoro törzs segédsámánja is tisztában volt az amerikai külügyér levelezésével.

Jelen állapot szerint Donald Trump vagy Hillary Clinton lesz az Egyesült Államok következő elnöke. A korábbi republikánus sztárjelölt, Jeff Bush nem tud szabadulni bátyja háborús szellemétől, meg aztán vérunalmas ember. Ráadásul a latin szavazatokra pályázó Marco Rubio floridai és a bevándorlók ellen kampányoló Ted Cruz texasi szenátorral együtt sem éri el Trump népszerűségi indexét. Hillary Clintonnak jelenleg nincs esélyes vetélytársa.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zolka50.50
2015. augusztus 16. 22:50
Sok ostobaságot összehordanak Trumpról, pedig nem buta a pasi. Ő érzi egyedül, hogy az emberek valami újat akarnak, elegük van az ismert figurákból, stílusból. Ennek ellenére nem biztos, hogy elnök akar lenni. Ted Cruzról egy rossz szót nem mondott eddig. Ha megnevezné őt elnökjelöltként, akit ő támogat, az emberek valószínűleg elfogadnák az ajánlatot.
tango47
2015. augusztus 15. 20:02
A fapináról már annyi disznóság deült ki az utóbbi időben, hogy a korrupcióhoz (lobby-redszer) hozzászokott lebutított amerikai átlagembernél is kiverhette a biztosítékot.
krotak
2015. augusztus 15. 19:10
Ezer a baj. Hosszabban: Sok-ezer a baj. Nem itt tartanánk, ha Göncz Kinga tartaná kézben a dolgokat(remélhetőleg néhány kedves hozzászólótársam figyelmeztet, hogy nem nekem való az irónia és a szarkazmus, inkább vegyem be a gyógyszereimet).
ciseaux
2015. augusztus 15. 18:28
Minimum Reagan óta tudhatjuk, hogy egy közepes szinész is simán eltudja játszani a "Chefe Eecutive Officer (CEO) of the USA-Global Co.Ltd" szerepét. Obama óta azt is, hogy az USA Birodalom külpolitikája szempontjából tökéletesen mindegy, az elnök demokrata, vagy republikánus, "The War Must Go On!". Talán belpolitikailag van jelentősége, hogy egy ripacs milliárdos, vagy egy liberális milliomos e az elnök. Ez az "Elnökválasztási" cirkusz még csak most kezdődött, van egy jó év, mire kiderül valami konkrétum, türelem...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!