Cirkusz Bukarestben

2015. augusztus 12. 13:08

Szomorú ezt kimondani, de Bukarest nemzetközi szinten is sokkal profibb a saját igazának érvényesítésben. Alattomosan, sunyin, de hatékonyan dolgozik.

2015. augusztus 12. 13:08
Lukács Csaba
Magyar Nemzet

Victor Ponta cinizmusa és kettős mércéje felháborító. Miközben ő évek óta sértő megjegyzéseket tesz Magyarországra és választott vezetőire, Romániával kapcsolatban tényeket sem lehet említeni a sértődés és diplomáciai cirkusz veszélye nélkül. Számtalan esetben hozott magyarellenes intézkedést, de szeret európai, kisebbségbarát politikus szerepében tetszelegni. Szóban harcol a korrupció ellen, de elvárja, hogy parlamenti képviselő kollégái ne szavazzák meg mentelmi jogának felfüggesztését akkor, amikor az ő törvénytelen pénzszerzéseiről van szó. Magyarországot vádolja revizionizmussal, de Romániában beszéltek-beszélnek elnöki szinten a Moldovai Köztársasággal való egyesülésről.

Információink szerint több mint egy éve blokkolják a kolozsvári és csíkszeredai magyar konzulátusokon az új emberek akkreditálását, így nem vagy csak nagyon nehezen tudnak személyzetet cserélni  az már más kérdés, hogy ez ellen a gyenge és szakmailag meggyengült magyar külügy is jóval többet tehetne. És az is pikáns adalék, hogy adott esetben épp ezen a román hatóságok által akadályozott kolozsvári főkonzulátuson kérnek schengeni vízumot a moldovai állampolgárok, ugyanis hazánk a Moldovában követséggel nem rendelkező uniós országok vízumkiadója.

Szomorú ezt kimondani, de Bukarest nemzetközi szinten is sokkal profibb a saját igazának érvényesítésben. Alattomosan, sunyin, de hatékonyan dolgozik: nincs komoly következménye annak, ha egy labdarúgó-válogatottmérkőzésen akár az egész stadion azt üvölti, hogy »kifelé a magyarokkal az országból«, miközben a magyar szurkolók hasonló, román- vagy zsidóellenes rigmusáért mi zárt kapus mérkőzést vagy komoly pénzbüntetést kapunk.

Érdekes az utak kérdése is: a keleti határunk mentén lévő fürdőkbe vagy strandokra tömegesen érkező román turisták nem örülnének annak, ha nem kellene ötven kilométereket kerülni a kevés határátkelőhely miatt?

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Rockpapa
2015. augusztus 13. 01:34
A külpolitikájuk mindig sikeresebb volt,mint a miénk.Persze a gerincük is igen puhára sikerült.
ottapont
2015. augusztus 12. 16:23
'Alattomosan, sunyin, de hatékonyan dolgozik.' Azt se felejtsük el, hogy mindeközben hezitálás nélkül kész megnyomorítani a saját népét is. Teljesítenek minden IMF által diktált feltételt, egészségügy, tanügy padlón, közalkalmazottak, nyugdíjasok éhkoppon stb. Felmerül a kérdés kiknek gründolják össze a vágyva vágyott Nagy-Nagyromániát, amikor milliókkal csökken az ország népessége a folyamatos kivándorlás miatt? A cigányoknak? Sok szerenszét hozzá (Isten nem ver bottal)!
Akitlosz
2015. augusztus 12. 15:29
"egy labdarúgó-válogatottmérkőzésen" Mert a labdarúgás körül forog a világ mi? :-( A focibolondságnak kizáró oknak kellene lennie a politikusi pályán.
Akitlosz
2015. augusztus 12. 15:27
"Magyarországot vádolja revizionizmussal, de Romániában beszéltek-beszélnek elnöki szinten a Moldovai Köztársasággal való egyesülésről." S milyen jól teszik! Magyarország meg nem.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!