Európa szégyene

2015. augusztus 20. 16:37

Fontos, hogy a menekültek szabadon járhassanak közöttünk. Nem lehetünk az önmagába forduló öreg, beteg Európa „gulágja”.

2015. augusztus 20. 16:37
Kalmár Szilárd
Munkások Újsága

„A helyzet az, hogy Európának szüksége van egy börtönzónára, amely elriasztja és fogva tartja az ide tartó migránsok tömegét. Orbán készségesen felel meg ennek az elvárásnak, ha nem akarna menekültet az országban, akkor szabotálná a dublini egyezményt. Egyetlen szerencsénk a mostani helyzetben az, hogy a magyar hatóságok egyszerűen képtelenek arra, hogy megbirkózzanak ekkora embertömeggel. Döcögve működik a nyilvántartás, a menekülteknek maguknak kell eljutniuk a kijelölt táborokba, amelyek köztudomásúan zsúfoltak és embertelenek, tehát akinek minimális tájékozottsága van, az nem megy oda. A hatóságok diszfunkcionális működésükkel elősegítik, hogy a migránsok fejében még kósza gondolatként se merüljön fel a helyben maradás. Azaz, a menekültek sem akarnak itt maradni, nemlétező munkahelyeket elvenni tőlünk. Ők is követni akarják a magyar fiatalokat, munkát és egzisztenciát keresnek Németországban vagy más gazdagnak gondolt országokban. Ha még Magyarországon lenne az a sok-sok tízezernyi ember, akik az elmúlt hónapokban ide érkeztek, akkor nem csak a Köztársaság téren lenne látványosság a néhány száz főnyi menekült. Ennek megfelelően a segítők sem azok, akik nálunk tartják a menekülteket. Többségünk boldog, amikor azt látjuk, hogy valakinek sikerült eljutnia valamely nyugati országba. Mert tudjuk, hogy ők nem ide jöttek. Őket a nyugati országokban rokonok, barátok, közösség várja, nálunk csak táborok, ahol a folyosó lépcsőfordulójában kaphatnak egy matracot esetleg.


A fentiek fényében elég egyértelműen látható, hogy akik ellene vannak annak, hogy a közterületeinken menekültek legyenek, azok közvetve azért küzdenek, hogy ezek a fiatalok és családok Magyarországon maradjanak. Minél hatékonyabban működnek nálunk a hatóságok, annál nehezebb lesz nekik nyugatra menni tőlünk. Én, mint önkéntes segítő talán érthető módon azt támogatom, hogy ezek az egyébként szimpatikus, keleti viszonyok közt középosztálybelinek számító emberek eljussanak oda, ahova indultak. Ezért tehát fontos, hogy a menekültek szabadon járhassanak közöttünk. Nem lehetünk az önmagába forduló öreg, beteg Európa »gulágja«. A kontinens védje meg magát, a jólétét nélkülünk. Mindaz a szégyen, ami ezzel együtt jár, vessen árnyat rájuk. A mi önkéntes csoportunk meleg étellel, segítséggel, fogadja a menekülteket. Sokan indultak útnak úgy tőlünk, hogy a magyarokra úgy gondolnak, mint az emberekre, akik mosolyognak és ételt hoznak. Bennük ez a kép marad meg és azt hiszem, ez mindennél fontosabb.”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 145 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
cserebogár
2015. augusztus 22. 17:54
Ha tényleg "rokonok, barátok, közösség várja őket" akkor csak szimpla utazás lenne ami a szemünk előtt zajlik? Akkor miért beszélünk újkori népvándorlásról, migrációról, bevándorlásról?
Karbantartó9
2015. augusztus 22. 07:18
Nekem az volna fontos, hogy a hozzád hasonló közveszélyes idióták sitten rohadjanak! Nem is értem ninek hoz le ilyesmit a Mandiner is...
leech
2015. augusztus 21. 23:51
Ezek a rohadt bolsi-zsidók hány Magyart lelőttek , tiltott határ átlépés közben . Most meg ezeket a férgeket bátorítják , hogy minnél többen jöjjenek . Most nem baj ! Mindegy ezeknek a mocskos férgeknek csak a Magyar pusztuljon , híguljon . A következő választás döntő fontosságú lesz a Magyarság megmaradása szempontjából ! A nemzetközi zsidó lobbi megtalálta a nagy lehetőséget , hogy a népünket egyszer és mindenkorra kivéreztesse .
csurcsányi
2015. augusztus 21. 22:13
Szilárd! A házad körül már lebontottad a kerítést?Csak azért kérdezem,mert nehogy véletlenül meg sérüljön a szabad mozgáshoz való jogában,sőt még esetleg megsérül a szögesdróton.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!