Elsüllyed-e Európa hajója?

2015. augusztus 07. 21:05

Fel kellene ismerni végre azt a tényt, hogy az uniós politika jelen állapotában a szélsőséges gondolkodás bástyáit emeli fel és erősíti nap mint nap.

2015. augusztus 07. 21:05
Herczeg Sándor
PoliPraktika

„A magyar kormány ideiglenes határzára belpolitikai üzenet főleg a szélsőségességre is hajlamos szavazók felé, magyarán: merítés a Jobbik táborából. Ugyanakkor valóban nemigen tehet mást, hiszen legalább a szándékot meg kell mutatnia a helyzet rendezése érdekében. S bármennyire is szeretné néhány elszabadult hajóágyúként garázdálkodó, a migránsverés álmával orgazmust produkálni képes »gondolkodó« – a kerítéshez nem lehet géppuskafészket állítani. Emellett a neoliberális befogadás-pártiaknak – akik leginkább saját szobájukban, klaviatúrájuk ütögetésében élik meg gyönyörüket – is fel kellene fogniuk eszméik tökéletes helytelenségét. Távolról sem szabad azt hinni, hogy csak a mi hajónk süllyed. Igaz ugyan, hogy a végeken kapott léket, a brüsszeli bürokratáknak pedig a hajóorrban van a kajütjük, de velünk együtt merülnek alá, ha továbbra is csak mi lapátoljuk ki a vizet. Ha a jog ereje nem védi, akkor felállíthatunk mi akár 10 milliárd forintos költségen is kerítést, semmit sem tettünk. S ezt nem csak azért írom, mert a félkész határzárat már át is vágták. Ez várható volt. Nem lesz ez másként egészen addig, amíg az Európai Unió döntéshozó szervei alszanak és ahelyett, hogy valóban határozottságot sugalló eszközökhöz nyúlnának, inkább aktákat tologatnak, vagy kacarásznak az Európai Bizottság elnökének legújabb blődségein.

Fel kellene ismerni végre azt a tényt, hogy az uniós politika jelen állapotában a szélsőséges gondolkodás bástyáit emeli fel és erősíti nap mint nap. A migrációs probléma kezelésének minél távolabbra eső megoldása egyértelműen nekik kedvez. Ha 24 óra alatt cirka 1500 határsértő érkezik Ásotthalomnál, az ugyanannyi idő alatt legalább 10 olyan embert szül, aki fizikai erőszakkal is szívesen fellépne ellenük. Ennek okán könnyű kiszámolni, hogy hol tartunk most – nem beszélve arról, mit hoz a holnap. Teljesen hétköznapi, normális életvitelű emberek fognak csatlakozni azokhoz, akik e vonatkozásban már felismerték, hogy eljött az ő idejük, a bevándorlás pedig remek szikra ideológiájuk terjesztésére. Mindezt csak tetézik az idétlenségbe hajló, emberbaráti köntösbe bujtatott liberálisnak mondott frazeológiák, melyeket már szinte senki nem vesz komolyan, érvrendszerük kellékei úgy olvadnak, mint a napsütésben a vaj, társadalmi támogatottságuk pedig a nullával kompatibilis.

Lehet így is folytatni. De kíváncsi lennék arra, hogy Jean-Claude Juncker vicces kedve megmaradna-e abban az esetben is, ha Európa menekültekkel teli hajója vele együtt süllyedne el.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
korona
2015. augusztus 08. 20:40
(bemásoltírás)---------------------------------------------------------------- V. HABSBURG KÁROLY KIRÁLYI FŐHERCEG MAGYARORSZÁG LEGITÍM KIRÁLYA Habsburg Károly, vagy Habsburg–Lotaringiai Károly Tamás Róbert Mária Franziskus György Bahnam osztrák főherceg, magyar, cseh és horvát királyi herceg (németül: Karl Thomas Robert Maria Franziskus Georg Bahnam von Habsburg–Lothringen; Starnberg, 1961. január 11. –) az osztrák és magyar uralkodóház, a Habsburg–Lotaringiai-ház feje a családi szabályok szerint. Apja Habsburg Ottó, az utolsó magyar koronaherceg, apai nagyapja pedig IV. Károly, az utolsó magyar király volt. Habsburg Ottó, aki hosszú ideig nem adta fel trónigényét, 1961. május 31-én egyértelműen lemondott minden osztrák uralkodói igényéről. Ez volt az ára ugyanis annak, hogy egyáltalán beutazhasson ő vagy a család más tagja Ausztriába.[2] Habsburg Károly a legitimisták szemében Ausztriában II. Károly, Magyarországon, Horvátországban és Csehországban V. Károly néven címzetes uralkodó (császár illetve király).
korona
2015. augusztus 08. 20:21
Látom, vannak mások is, akik rájöttek, hogy a legjobb védelmet Magyarországnak a KIRÁLYSÁG jelenti. Még az is mindegy, hogy választott vagy legitím KIRÁLYSÁG-e az. Igazi hős lenne V. Habsburg Károly királyi főherceg, ha elvállalná a magyar királyságot. Mert ő az igazi, legitím örököse a Magyar Szent Koronának - bizony. Dehát mit kezdene ebben a pártoskodó, marakodó országban? Vagy már tudja? A szabadkőműves Kossuthot jól átverték 1848-ban páholytársai. Vajon hogyan élnénk ma, ha még mindig Osztrák-Magyar Monarchia lenne?
tevevanegypupu
2015. augusztus 08. 18:28
..és emellett a vezetők buták mint a tök, amelyik meg nem az azt vagy zsarolják valamivel vagy lefizették.
kukagyerek
2015. augusztus 08. 13:56
"...a szélsőséges gondolkodás..." ............... Milyen szélsőséges gondolkodásról nyávogsz idióta? Mióta szélsőséges az, aki normálisan és előrelátóan tud nemzetben gondolkodni? Ki nem állom az olyan faszokat, akik csakúgy merik leírni az igazságot, hogy közben igyekeznek a hazugoknak is megfelelni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!