Állampolgári engedelmesség

2015. augusztus 12. 20:02

A CÖF-CÖKA a közerkölcs primátusa mellett a társadalmi szolidaritás jegyében a polgári engedelmesség mellett teszi le a voksát.

2015. augusztus 12. 20:02
Csizmadia László
Magyar Hírlap

„Az adatok most már tartósan igazolják: a magyar gazdaság erősödik, az életszínvonal évről évre nő. Az emberek közül egyre többen érzik a közös munka eredményét. A Tisztelt Házban munkálkodó képviselőknek viszont nincs könnyű dolguk, amikor el kell dönteniük a költségvetés optimális irányát és arányait, amelyért a felelősség a mindenkori, demokratikusan megválasztott parlamentet és a kormányt terheli. 

Ki tudja megmondani a támogatásra szoruló ügyek sorrendjét? Oktatásra, egészségügyre vagy államigazgatásra, kultúrára költsünk-e többet vagy kevesebbet? Az államigazgatás átalakítását miként kísérje az ott dolgozók béremelése? Kórházat építsünk, metrót, utat vagy vasutat? Sajnos nem lehet mindenki számára megfelelő döntést hozni, sorba kell állítani az elvégzendő feladatokat. Ezt senki más nem teheti meg, mint a bizalmunkat élvező állami irányító apparátus. 

Azt, hogy hogyan végzi feladatát, az állampolgárok állapítják majd meg akkor, amikor a döntések eredményei már hosszabb távon mérhetők: a választási ciklus végén, az új szavazásnál. Addig kár türelmetlenkedni, a polgári engedetlenség mesterséges szítása nem több mint az ellenzéki pártok tehetetlenségének és szereplési vágyának kiélési terepe. 

A kormányzás a néptől származtatott szolgálat a közjó érdekében. Benne foglaltatik az az átgondolt törekvés, amely az egyének és közösségek egyéni érdekeit a lehetséges mértékig kielégíti, de mindig a lehetőségek függvényében és lépésről lépésre. 

A CÖF-CÖKA a közerkölcs primátusa mellett a társadalmi szolidaritás jegyében a polgári engedelmesség mellett teszi le a voksát. A magyar történelem sokszor és nagyon keményen igazolta, hogy a megalapozatlan engedetlenségnek országrontó ára van.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 54 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
BőröndÖdön
2015. augusztus 13. 12:04
Ez valami borzalom...
chinasky
2015. augusztus 13. 10:45
kedvezs csizma...nagyon sokat kell nekem ahhoz dolgozni, hogy te ilyen frankón meg tudd mondani a tutit a kibaszott fideszedről. közben azért te is csinálhatnál valamit országunk jobbátételéért..ne csak viki seggét nyald
Áldott legyen bölcs kormányunk
2015. augusztus 13. 07:45
Elkoptak ízes szitok-szavaink. Csak egy maradt, de az mindent visz: fideszes. Ebben benne van minden, a marhától, a kreténig.
Marcus015
2015. augusztus 13. 07:25
Hajbókoló Laca hajbókoló állampolgárokat látna szívesen nemcsak maga körül hanem szeles e hazában.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!