Levél minden légkondicionáló-használó magyarhoz

2015. augusztus 12. 09:55

Boltvezetők, benzinkutasok, kávézótulajdonosok! Higgyétek el, a meteorológiai skála és az emberi érzékelés ismer fokozatot a 18 és a 38 Celsius fok között is.

2015. augusztus 12. 09:55
Borbás Barna
Válasz.hu

„Boltvezetők, benzinkutasok, kávézótulajdonosok! Higgyétek el, a meteorológiai skála és az emberi érzékelés ismer fokozatot a 18 és a 38 Celsius fok között is. A helyiségeitek nem attól lesznek közönségcsalogatók, ha a ciklámenszínű riasztás idején késő őszi atmoszférát erőltettek. Mi lenne, ha 18 helyett – mondjuk – 25 fokkal próbálkoznátok? Nem jegesmedvét neveltek, hanem embereket fogadtok.

Boltban vásárlók, kávézóban kávézók! Bármi is a tévképzet, az emberi létezéshez nyáron nem hideg kell, csak elviselhető környezet. Kérjétek ki magatoknak, ha valahol stabil 9 fokot fújtat a nyakatokba valamilyen szerkezet. Károsabb az, mint izzadni.

Buszokon, villamosokon klímát működtető vállalatok! A hőérzet nem a híradóban bemondott, változatos színű riasztásoktól függ. Lehet, hogy van olyan nap (netán napszak), amikor ki lehet kapcsolni a légkondicionálót, mert egyszerűen nincs rá szükség. Ez még olyan napokon (napszakokban) is előfordulhat, amikorra a tévé tűzpiros kánikulát és döghalált mondott. A busz nem zuzmós televény, hanem jármű. Nyáron is a náthával küzdő magyarok ezrei köszönik a figyelmességet.

Már csak néhány hét a nyár, élvezzük, amíg lehet. Utána lehet panaszkodni a hidegre, esőre, őszre.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kjkj945
2015. augusztus 12. 20:41
Talán, ha a kezelési utasítást betartanák http://www.lifenetwork.hu/lifenetwork/belgyogyaszat/20100709-egeszseges-klima-hasznalat-a-megfazas-elkezulheto.html goo.gl/NSeMnQ "Maximum 6-8 fok különbség legyen a külső és a belső hőmérséklet között!" Szellőztetni a klíma mellett is kell
silenceCZ
2015. augusztus 12. 14:06
én nem tudom, hogy miért utazgatnak az emberek ilyen melegben össze-vissza ahelyett, hogy otthon befeküdnének a medencéjükbe és dupla jeget kérnének a koktélba az inasuktól:-)
Selamat
2015. augusztus 12. 11:50
Egyetértek! De küld leveled külföldre is, mert a hőség kellős közepiben ott is megfagyasztják az embert.
nisz
2015. augusztus 12. 10:46
Én azért a kormánynak is írnék egy levelet, amelyben a problémát jól megoldó napelemek fontosságára hívnám fel a figyelmet. Megbízható jogi környezetet várnék el, és nem egy idióta környezetvédelmi termékdíj bevezetését. Emlékezetőként: http://index.hu/belfold/2015/01/10/abszurd_termekdijas_lett_a_napelem_is/
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!