Je suis Sormási, Martonfai

2015. augusztus 12. 14:25

Eddig csak nyert a Fidesz a bevándorlás „kezelésével”, Sormás és Martonfa esete azonban figyelmeztető jel.

2015. augusztus 12. 14:25
Bódis András
Válasz.hu

És ekkor hirtelen megjelent a Magyar Közlöny. Kiderült, hogy miközben a déli határon épül valami kerítésféle, a kormány nemhogy nem számít a bevándorló-létszám csökkenésére, hanem durva növekedés várható, ezért új táborokat kell nyitni Sormási és Martonfai falujában. Hőseink hiába mondtak igent a konzultációs kérdőív 9. pontjára, világossá vált számukra, hogy a migránsokat nem lehet két perc alatt visszafordítani a saját hazájukba. Aztán azt is megértették, hogy a debreceni menekülttábort nemhogy bezárni nem fogják a közeljövőben, hanem újakat is nyitnak az ország különböző pontjain. Sormási és Martonfai most épp arról diskurál a sormásiakkal és a martonfaiakkal, hogy miként védik meg családjaikat a migránsoktól. Azoktól, akiket emberileg egyébként sajnálnak, ha találkoznának velük, bizony segítenék is őket, de ma már félnek, hogy erőszakosak lesznek és mindenféle egzotikus betegséget terjesztenek majd a környéken.

Sormási és Martonfai eddig tipikus Fidesz-szavazó volt. Ügyet sem vetettek a Jobbikra, olyan pártnak tartották, amely az emberben lévő rossz előcsalogatásából él. Ám Sormási egyik Fidesz-aktivista szomszédja hétfőn elment a nagykanizsai Jobbik menekülttábor-ellenes tüntetésére, Martonfai öccse pedig részt fog venni azon a holnapi forgalomlassító demonstráción a 6-os útnál, melynek sztárvendége Vona Gábor lesz. Sormási és Martonfai környezete tehát már puhul, illetve fordítva: radikalizálódik. Sormási és Martonfai viszont még fél a Jobbiktól – de bizony fél már a táborépítő kormánytól is. Hiszen a hatalom éppen azt teszi a falujukkal, amitől egyébként meg akarja óvni Magyarországot. És hiába kommunikálják odaföntről, hogy csak ideiglenes befogadóállomás épül a falvaikban; mint tudjuk, a szovjet csapatok is »ideiglenesen« állomásoztak minálunk.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 94 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mindjárt
2015. augusztus 13. 15:38
Nem örülnék annak ha a patkányok nem gyűlölnék a Jobbikot.
illesl
2015. augusztus 13. 08:34
Ez az újságíró hülye! Melyik település örülne - bármely szavazó táborral - ha egy népvándorláskori menekült tábort telepítenének mellé? Javasolok egy gondolat kísérletet. A szockó tábor elég ostoba. Mondjuk Botka kezdeményezze Szegeden egy hatalmas tábor felépítését? Kíváncsi lennék a végeredményre...
Romania Mare 1918
2015. augusztus 12. 18:30
Sormas ? Martonfa ? Miert nem Felcsut ?
Jancsipapa
2015. augusztus 12. 17:59
Eddig talán valóban nyert . De előbb-utóbb kiborul a bili . Mert egyre inkább látható a valódi terv . Az egyre inkább elbizonytalanodó Fidesz-szimpatizánsoknak ( más már nem vevő a hazugságra ) elmondják az általuk is elvárt szöveget : - ide ne jöjjenek ,Magyarország nem menekülttábor stb. , de homlokegyenest az ellenkezője történik . Épülnek a befogadó táborok ,ellátják őket ,lakhatás ,étel,ital orvosi ellátás , zsebpénz ,ingyen utazás , jogtanácsos , pszichológus , nyelvtanár , a gyerekeknek óvoda ,iskola ,beilleszkedési tanácsadó ,minden ami a - MAGYAROKNAK NEM JÁR ,NEM JUT !!!! EDDIG MÉG EGYET SEM UTASÍTOTTAK KI !!!! És özönlenek ,naponta ezer,ezerötszáz .De hamarosan jön a tél és a táborok épületei hidegek lesznek .Csak idő kérdése ,hogy itt-ott betörjék az ajtót ,mondván : nekik is lakni kell valahol . Akkor aztán színt kell vallani ,valaki mellé állni kell. Az a gyanúm ,nem a magyarok lesznek azok .
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!