Visszasírjuk még Vida Ildikót

2015. július 30. 10:14

Mi lesz most, amikor a stadionpáholyokban verbuválódott oligarchák fognak kopogni Tállai elnök úr ajtaján? Ezért van a félelmem, hogy vissza fogjuk még sírni Vida Ildikót.

2015. július 30. 10:14
Vágó Gábor
Kettős Mérce

Az elnök távozása után egyre több olyan információ jön ki a narancsuralmi rendszer politikai boszorkánykonyhájából, hogy az adóhatóságot szorosabb politikai irányítás alá veszi majd a Lázár vezette Miniszterelnökség. Tállai »Magyarországon magyarul adózunk« András államtitkár személye a garancia arra, hogy a kiegyensúlyozott szakmai vezetőtől a politikai komisszárig terjedő skálán az utóbbi véglet felé fog tendálni a NAV-vezetés. Vida Ildikó és csapata több évet húzott le az adóhatóságnál. Hiába van Tállainak adószakértői papírja és sok éves politikai vezetői tapasztalata, a NAV saját belső logikája szerint működik évek óta. Egy húszezres személyi állományú mamut hivatal szervezeti kultúráját és működési rendjét nem lehet megváltoztatni egyik napról a másikra. Pláne úgy nem, ha a szakemberek menekülnek a szervezettől. Tállai remélhetőleg nem fog úgy ordibálni az adóhatósági dolgozókkal, ha rosszul teljesítenek kaotikus viszonyok között, mint ahogyan a focicsapatával kiabál az öltözőben.

Az adóhatóság szorosabb politikai irányítása azért veszélyes, mert a legfontosabb gazdasági szabályozó eszköz kerül a pártpolitika kezébe. Emlékszünk még a hosszúbájtok éjszakájára? A Simicska vezette APEH-ban volt olyan dolgozó, akinek az volt a feladata, hogy az elnöknek kérjen le adatokat olyanokról is, akiknél nem volt indokolt. Az első Orbán kormány idején történt az is, hogy piaci szereplő a Magyar Fejlesztési Bank megbízásából szerzett adatot az adóhatósági adatbázisból. A Fidesznek az elmúlt években történt gazdasági gyarmatosítása a trafikokkal, földekkel, kaszinókkal, építkezésekkel, világítástechnikával, … , arra enged következtetni, hogy egyre kevésbé visszafogottak, ha a saját gazdasági hátországuk érdekéről van szó. Az adóhatóságnak az adófizetőket kell szolgálnia és nem politikusok által hizlalt oligarchacsoportokat. Vida a volt főnökének, Simicskának, valamennyivel kiegyensúlyozottabb működési módjában irányította a NAV-ot, és tudjuk, hogy ez is mivel járt. Mi lesz most, amikor a stadionpáholyokban verbuválódott oligarchák fognak kopogni Tállai elnök úr ajtaján? Ezért van a félelmem, hogy vissza fogjuk még sírni Vida Ildikót.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 60 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Pinter68
2015. július 30. 22:00
A Tállai? Tényleg? Na, ne már!! A Fideszben már tényleg csak a simulékony gecik vagy az otromba bugrisok tudnak karriert csinálni?
várúr
2015. július 30. 20:45
Egyvalami biztos. Korunk Petőfijét, Vágó pajtást nem fogjuk visszasírni.
catalina9
2015. július 30. 19:18
Valodi [Hozzászóló kiszűrése] 2015. július 30. 15:11 Aztán van ám ilyenekből számolatlanul - ők lesznek az új ország gerrrrrrince!" Bizony van, ott van például Leisztinger..
Titi-mata'i-fa'aaro
2015. július 30. 15:57
"vissza fogjuk még sírni Vida Ildikót" Gabika drága, amikor tavaly novemberben még hangosan követelted Vida lemondását, akkor ezt nem említetted. Ha van sapka rajta...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!