Munkaalkalom

2015. július 01. 07:36

A mezőgazdasági idénymunkások soha többé nem lesznek a bolsi nagybirtokos oligarchák kiszolgáltatott bábjai, hanem a keresztény-nemzeti érzelmű gazdák munkaadói gondoskodását élvező büszke munkavállalói.

2015. július 01. 07:36
Ugró Miklós
Magyar Nemzet

„Élesedik az osztályharc. A kormány kénytelen volt – hacsak átmenetileg is – növelni az agrárproletariátus tömegeit, hogy értésére adja az egykori szocialista zöld báróknak, az ő embertelen, védteleneket kizsákmányoló világuknak befellegzett.

A mezőgazdasági idénymunkások soha többé nem lesznek a bolsi nagybirtokos oligarchák kiszolgáltatott bábjai, hanem a keresztény-nemzeti érzelmű gazdák munkaadói gondoskodását élvező büszke munkavállalói. E nagyszerű törekvésben törvénnyel is segítik őket a kormánypártok, ami garanciát jelent arra, hogy bőség és elégedettség kíséri az újonnan – hacsak átmenetileg is – kinevezett agrárproletárok lépéseit. Mert ez a fajta nagyvonalúság és rugalmasság, amely csekély bürokrácia beiktatásával lehetővé teszi a közfoglalkoztatottaknak, hogy mezőgazdasági idénymunkát vállaljanak, nemcsak mint jogi konstrukció lenyűgöző, de kiváló közgazdászokat is ámulatba ejtett, hogy erről külön törvényt kell hozni. Mert eddig úgy volt, hogy akit közmunkával tüntetett ki a nép jólétét megteremtő kormányzati erő, lehet, hogy olyasféle munkát végzett, mint egy mezőgazdasági idénymunkás, de ezt közfoglalkoztatotti minőségében tette, aminek társadalmi presztízse lényegesen magasabb, mint az alkalmi melósé.”

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Laikus érdeklődő
2015. július 01. 14:24
Hogy a témához is hozzászóljon valaki: Szerintetek normális, hogy a közmunkások mostantól bérbe adhatók (elvileg) piaci alapon működő vállalkozásoknak? És ha ez normális, akkor miért csak mezőgazdasági iénymunkára adhatók bérbe? A Balatonnál hiány van pincérekből, mosogatókból, takarítókból... ők miért nem bérelhetnek közmunkást? Vagy a szalag mellett biorobotként dolgozó embereket miért nem lehet közmunkásokra cserélni?
balbako_
2015. július 01. 08:44
Megfelelési kényszer Simicskánál...
lari fari mondta a feri
2015. július 01. 08:44
Akár igazad is lehet, de azt szokták mondani, hogy politikában minden előfordulhat és annak az ellenkezője is, hiszen láthattad, hogy az MSZMP KB PB tagjaiból is hogyan lettek egyesek a demokrácia "élharcosai" ami sztem sokkal nagyobb fordulat mint az hogy valaki a Liberális Internacionálé alelnöke volt, hiszen az egy "gittegylet" minden tényleges döntéshozatal nélkül, míg az MSZMP KB és PB tényleges az emberek mindennapjait meghatározó döntéseket hoztak. Visszatérve a cikk tartalmára, azért tartom elvtelennek a szerzőt /is/ mert oly sokszor hivatkoznak a "függetlenségükre"
szkeptikus
2015. július 01. 08:39
Ugró Miklós cikke valóban egy bértollnok írása, nem szeretnék foglalkozni vele. De a szóbanforgó jogszabály valóban erősen problematikus, több sebből vérzik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!