Nem hecckampány – valóság

2015. július 19. 09:54

A rózsadombi/belvárosi értelmiség egy része továbbra sem akar szembesülni az igazsággal, és megfellebbezhetetlen, bicskanyitogató stílusban mondja meg a magyar rögvalóságban élő lakosságnak, mit kell tennie.

2015. július 19. 09:54
Szabó Anna
Magyar Nemzet

„Szelényi Zsuzsanna balliberális (?) képviselő ráérő idejében magas sarkú cipőjében letipegett a Rózsadomb tetejéről, és reklámlátogatást tett a debreceni menekülttáborban, ahol fél óra leforgása alatt megállapította, hogy minden békés, a menekültekkel nincs gond, csak a kormány folytat hisztériakampányt. (...)

A rózsadombi/belvárosi értelmiség egy része továbbra sem akar szembesülni az igazsággal, és megfellebbezhetetlen, bicskanyitogató stílusban mondja meg a magyar rögvalóságban élő lakosságnak, mit kell tennie. Mindezt abban a hiszemben, hogy joga van hozzá. A menekültkérdésben tett kijelentések egybecsengenek a látványos médiaszereplésekkel: megoldást nem kínálnak, vaktában ötletelnek és teljesen elszakadtak a realitástól. Fel sem merül bennük, hogy az érintett lakosok pontosan tudják, milyen állapotok uralkodnak a menekülttáborok közelében, mivel ők nem csak fél órát töltenek ott, hanem ott van a lakóhelyük. Ha a balliberálisok valóban segíteni szeretnének, akkor PR-mutatványok helyett látogassanak Győrbe, nézzenek körül a köztereken, de Vámosszabadi lakóit is megkérdezhetnék a táborban élő migránsok érdekes viselkedéséről. Legalább húsz éve hallgatjuk a balliberális szájhősködést arról, mennyire idegengyűlölők, rasszisták, kirekesztők vagyunk, lám, most sem lenne itt probléma, ha a kormány nem uszítaná az embereket. Mennyivel egyszerűbb letagadni egy valós problémát, mint megoldást javasolni. (...)

Most vagy annak a több tucat polgármesternek hiszünk, akik rendőri erősítést kértek és tarthatatlannak ítélik a migránshelyzetet, vagy a Szelényi-, Kunhalmi-féle verzió az igaz, miszerint csak hecckampányról, xenofóbiáról és a probléma mesterséges felnagyításáról lenne szó. A valóság megismeréséhez talán ki kellene jönni a rózsadombi/belvárosi kávézókból és megismerkedni a tényekkel. Mégsem ezt teszik. Mert sosem ezt tették. Mindig egyszerűbb volt letagadni egy problémát és megspórolni a valóságból kiinduló, érdemi megoldási javaslatokat. Elég elolvasni a debreceni lakosok Szelényi »békés« helyzetjelentésére adott dühös válaszait, hogy érzékeljük a kontrasztot. A rögvalóságban élők nehezményezték, hogy »könnyű szövegelni a nagyvárosból, betonbiztonságban. Talán nem a menekülteket kellett volna meglátogatni, hanem a helyieket a tábor környékén, és látva, átérezve, hogy hogyan élnek valójában.«”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 262 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
áfonya
2015. július 19. 19:56
Bízzunk benne,hogy Dobrev Klárika haza utazik Bulgáriába és Fletóval tiltakozni fognak !!! Bolgár kerítés a török határon a szíriai bevándorlók ellen. http://hu.euronews.com/2014/07/23/bolgar-kerites-a-torok-hataron-a-sziriai-bevandorlok-ellen/
magnamater
2015. július 19. 18:54
Menekülttábor lakóit haza kell küldeni Szelényi Zsuzsával együtt! Ha itt nem elég kényelmes, keressenek jobb helyet, vagy menjenek haza!
áfonya
2015. július 19. 16:36
Nem véletlen fiatal férfiakból álló tömeg tódul be hozzánk . Valós a baj,mert bevándorlók között ott vannak, és csak azt hisszük ránk ez nem lesz veszélyes. Komoly kiképzést kapnak,a legbrutálisabb dolgokat is megteszik
áfonya
2015. július 19. 16:33
Betolakodók még az idegeneket imádó ballibsik torkát is elvágják. Kiképző tábornak használják Magyarországot , itt etetjük pénzeljük az ellenségeinket. Kiképzés után már magyar földön is Bebizonyosodott a rémhír!Megszállás alatt a magyar föld is. Érdemes a cikket megnézni, bemutatjuk képekben mennyire veszélyesek ezek az emberek . Mindenképpen valós az ISIS szándéka hogy megszállja Európát – jelentette ki a Napi Gazdaságnak Prantner Zoltán biztonságpolitikai szakértő. Felhívta a figyelmet arra, hogy a terrorszervezet soraiban rendkívül sokan képviseltetik magukat külföldi önkéntesek, akik sokkal nagyobb veszélyt jelentenek, mint akár egy Európába küldött iraki vagy szíriai, hiszen ők abba a közegükbe fognak visszatérni, ahol felnőttek. http://adatlistazo.hu/isis-bevandorlo/
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!