Feloszlassuk-e a Munkásőrséget?

2015. július 24. 13:18

Rendszerbontó – így nevezik ellenzéki civilek az egyelőre négy, népszavazásra bocsátható kérdést. Rendszerbontó? Really? Látták már ezek az emberek a NER-t közelről?

2015. július 24. 13:18
Seres László
Seres László
hvg.hu

Tehát még egyszer. A tankötelezettség korhatáremelése. A kötelező kamarai tagság. A Fidesz által azóta egyébként biztosított ingyenes iskolai étkeztetés. A képviselők nyugdíja. Halálkomolyan. Ezek lennének azok a kérdések, amelyeknek első körben tűzbe kell hozniuk legalább 200-200 ezer polgárt (valójában jóval többet) csak az aláírásokért, majd ha minden simán megy, ezekért a kérdésekért kell a fülkébe fáradniuk legalább négymillió polgárnak, akik közül legalább kétmilliónak igent kell mondania rájuk.

Ön is érzi, ahogy ereiben szétárad a düh, ahogy nő a vérnyomása és lassan kezelhetetlenné válik a tettvágya, de úgy, hogy most azonnal szavazni akar? Mert akkor Ön igen ingerszegény környezetben él, szerintem próbáljon meg kevesebbet facebookozni, többet olvasni, világot járni, és fontos a sok zöldség, gyümölcs. (…)

Jó, a 19, részben bonyolult és zavarosan megfogalmazott kérdésből elmeszeltek 15-öt, volt köztük fontos is – de miért nem három átütő kérdéssel jön nekünk az ellenzék? Vagy, ha már szimbólumok, néggyel? Négy igennel nemet mondani Orbánra egy fokkal értelmesebb célnak tűnik, mint félmillió embert mozgósítani a képviselők nyugdíjának ügyében. Pláne, hogy a mostani állampárt iszonyatosan megnehezítette a népszavazás intézményét, úgyhogy vagy olyan témákat kéne találni, amik érzékelhetően megmozgatjék az embereket, vagy hagyni az egészet.

De hát lenne is ilyen téma! A boltok vasárnapi zárva tartása pl. országos kiakadást okozott, és az eddig elküldött háromezer ember csak háromezer érv ellene, van még sokkal több is. A vasárnapi zárva tartás ügyét azonban blokkolja a) egy rossz törvény, b) egy Nemzeti Választási Bizottság (NVB), amelynek elnöke, Patyi András teljesen összeférhetetlen a posztján (az Államreform Bizottság elnökeként a kormányzat programját felügyeli), és c) Wodicska Zoltán, a Schmuck-féle párt aktivistája, akiről Ön még nemigen hallhatott, éspedig önhibáján kívül. És, teljesen véletlenül mintegy, abszolúte nem akarna ilyen népszavazást az állampárt.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kanóc
2015. július 25. 10:47
Sokáig vonaglanak még, mint egy leszakadt pókláb.
csurcsányi
2015. július 24. 22:38
Aki vasárnap reggel a kávéja mellé friss croissant szeretne az süssön magának,mert szerintem bolti eladók szeretnek vasárnap otthon a családdal pihenni.Ja az Árkád mellet lakók meg menjenek a budai hegyekbe hűsölni.
Sulammit
2015. július 24. 21:51
meleg van Lacikám? HVG-nek gyöngye! Nem tudsz mit előszedni a tarsolyból?
Fakutya Vigyora
2015. július 24. 20:11
Oszlásnak indult, régi tetemek ültek némán a tűz körül, de nem néztek, nem láttak és nem álmodtak többé semmit a táncoló láng szuggesztiójában.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!