A vidéki Magyarország halott?

2015. július 24. 17:17

Egyszer azt mondta nekem valaki, hogy jobb a sötétség a világosságnál, mert a világosság nagy önfelismeréseket hozhat, az meg forradalmat, hogy röviden summázzam.

2015. július 24. 17:17
masterflow
Szocioreflex

Nincs itt semmi. Tényleg nincs. Egy-két tejüzem, vagy húsfeldolgozó, ahol a szerencséseknek jut munka. Roncs kerékpárokon a hihetetlen hőségben is kaszával közlekedő emberek, mennek ki a földre, vagy éppen a munkaerőpiacra visszavezető közmunka keretében árkot tisztítani. Nem most lett ilyen ez az ország, csóró volt ez szinte mindig, de az utóbbi években sikerül még nagyobbra nyitni az ollót.

Nincsen kocsma, nincsen cukrászda, alig jön csirkecomb, ha nem vagy ott reggel nyolcra, kilenckor már nem kapsz. Nem kél el, ne rohadjon meg a pultban, jogos. Újság jön pár darab, résen kell lenni, itt aztán van verseny. Vagy talán pont nincsen, fél- vagy éppen teljesen hülye celebek magánéleti baszakodása, kétes luxusa és a hamis próféták cukormázas szavai a Buksi kutyát sem érdekli. A szűkösség s a minimalizmus nagyon is kézzel fogható. Direkt nem írom le a településneveket, mert nem szeretnék senkit megbántani, van baj elég egy bunkó blogger nélkül is. Csodálom ezeket az embereket, mert szó szerint a semmiből varázsolják elő az élet feltételeit és egész életük egy nagy lemondás.

Nem most csodálkozom rá először a »vidéki« Magyarországra. Emellett önmagában bosszúsággal tölt el a »vidék/főváros« felosztás, mert ez itt nem csupán földrajzi értelemben vett kitétel. Szóval nem a »messziről gyütt ember« szavai ezek, hanem olyasvalakié, aki sok éve maga is menekülőre fogta, amikor rájött arra, hogy szülőhelyén a nulla után csak a mínusz következhet, ha beledöglik is.

Életminőség, élet és halál, megélhetés, esély és lehetőség éles szétválasztása ez, jó nagy adag lenézéssel a vidék felé. Markáns vonal, más világok. Gigászi szegregáció.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 87 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Fakutya Lázár
2015. július 25. 00:23
A kormányfő a mintegy 250 résztvevő - magyar és arab üzletemberek, politikusok, diplomaták és kamarai vezetők - előtt Magyarország előnyei közé sorolta például földrajzi elhelyezkedését, a fejlett logisztikai hálózatot, a jól kiépített autópályákat, "A MINŐSÉGÉHEZ KÉPEST MEGLEPŐEN OLCSÓ" MUNKAERŐT, VALAMINT AZT IS, HOGY A MUNKA TÖRVÉNYKÖNYVE RENDKÍVÜL RUGALMAS.
Fakutya Lázár
2015. július 25. 00:22
Magyarország a Nyugat kapuja Kelet felől nézve - így ajánlotta az arab befektetők figyelmébe a magyar gazdaságot Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap Rijádban, a II. Magyar-Arab Gazdasági Fórumon. Orbán a képen szaúdi barátai körében - nem azon fáradozik, hogy magasabbak legyenek a hazai bérek, inkább a magyar dolgozók olcsóságát reklámozza, mint a rabszolgapiacon https://kuruc.info/r/2/125512
Fakutya Lázár
2015. július 24. 23:42
Berecskereki [Hozzászóló kiszűrése] 2015. július 24. 21:09 @Tunyacsáp Hogyan állsz az emberkereskedelemmel? És orbán, a Rabszolgakereskedő? Orbán azzal reklámozta hazánkat az araboknak, hogy "meglepően" keveset kell fizetni a magyar munkásnak
Sulammit
2015. július 24. 23:35
Ja hogy neked a kocsma hiányzik? :) Akkor gyere vissza Pestre!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!