Lépcsőfokok

2015. július 06. 16:20

Azt látom, hogy az emberi jogok asztalán eléggé eltévedtünk.

2015. július 06. 16:20
Székely Attila
Reposzt.hu

„A demokratikus államokban egyébként mindenki úgy és azzal él, akivel akar. Nincs gondolatrendőrség, lepedőcsendőrség, bárki azzal kel és fekszik, akivel úri kedve és gyomra, erkölcse, lelke megengedi. Nem tiltja két férfi, két nő, de akár négy férfi együttélését sem egyetlen törvény a demokratikus világban. Tehát, jogod van arra, hogy úgy és azzal élj, akivel, akikkel akarsz, függetlenül szexuális orientációdtól, nemi identitásodtól. Úgy látszik azonban, ez kevés, ennél többre van szükség.

Egyébként én magam is lelkes támogatója vagyok az emberi jogoknak. Komolyan. Nem szeretnék egy olyan világban élni, ahol az emberi jogok nem fontosak – a magyar társadalom közel ötven évig élt ilyen körülmények között. Igyekszem tiszteletben tartani mások emberi jogait, cserébe én is hasonlót várnék. Csakhogy azt is látom, hogy az emberi jogok asztalán eléggé eltévedtünk.

A belga példán látjuk, jogodban áll az eutanázia, ha úgy gondolod. Jogodban áll szívni. Jogodban áll demonstrálni szexuális beállítottságodat. Jogodban áll gúnyolódni mások vallásán. Jogod van mindenhez, amihez csak kedved szottyan.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pelekas
2015. július 07. 07:59
Egy dologhoz nincs jogunk, hogy megkérdőjelezzük, hogy ez jól van-e így. Még csak beszélni sem nagyon lehet úgy erről, hogy ne süssék ránk a homofóbia jelzőjét a "kedves" újságírók és véleményformálók.
kjkj945
2015. július 06. 17:20
„A demokratikus államokban egyébként mindenki úgy és azzal él, akivel akar. Nincs gondolatrendőrség, lepedőcsendőrség, Már hogyne lenne!!!! Nem lehetsz holokauszt tagadó, Nem viselhetsz náci jelképeket, stb stb
Felebarát
2015. július 06. 16:46
jogod van olyat tenni, amit szeretnél és azzal más nem hátráltatsz
lacipaci
2015. július 06. 16:44
Ja, meg a gyereknek joga van lehülyézni/lekurvázni a tanárát és joga van egy keményen kiharcolt apai pofonért családon belüli erőszakot jelenteni és ....... így tesznek minden erkölcsi normát tönkre.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!