Drukkolunk

2015. július 30. 14:33

Ha minden igaz, a magyarság egy bő esztendő múlva megszabadulhat Victor Pontától.

2015. július 30. 14:33
Kristály Lehel
Magyar Hírlap

„A Muravidéken most csend van, s az újabban az energiafüggőség miatt Robert Fico szlovák kormányfő is inkább a négy fal közt szidja a magyarokat, mint nyilvánosan. Nem úgy román kollégája, akinek bűnlajstroma végeláthatatlan. Ennek egyik fő eleme a marosvásárhelyi magyar orvosoktatás évekre történt elgáncsolása. Aztán ott van még a székely szimbólumok és elöljárók ellen folytatott hadjárat, valamint Székelyföld tervezett szétdarabolása a közigazgatási átszervezés ürügyén. De Victor Ponta miatt nem kerülhetett végső nyughelyére a székely írófejedelem, Nyirő József sem, akinek a hamvai után Bukarest valóságos hajtóvadászatot indított. Az autonómiaformák elutasítása pedig már csak hab a tortán a szocialista utódpárt vezetőségében.

A doktori disszertációját más szerzőktől összelopkodó Ponta alól azonban az elmúlt hetekben látványosan kiszaladt a talaj. Júliusban kénytelen volt visszalépni pártja elnöki tisztségéből, hogy ne rontsa annak megítélését, miután a korrupcióellenes ügyészség bűnvádi eljárást kezdeményezett ellene, mert valós munkavégzés nélkül, hamisított tevékenységi beszámolók alapján vett fel havi két-háromezer eurós ügyvédi honoráriumokat.

Miután pedig pártján belül is megingott a támogatottsága, a kormányfő kedden bejelentette: nem akar újabb miniszterelnöki mandátumra pályázni jövő év őszén. Mint hozzátette: ez nem azt jelenti, hogy soha többé nem akar már kormányfő lenni, de a jövő évi választásokat illetően azt tartja fontosnak, hogy a Szociáldemokrata Párt (PSD) a jelenlegi koalíciós partnerekkel együtt a választások után ismét többséget alkothasson a parlamentben.

Nos. Én nem csak azért drukkolok, hogy ez az egyébként ereje teljében levő magyarfaló soha többé ne térjen vissza, hanem annak is, hogy Románia népe végre egy jobbközép kormányra bízza sorsa irányítását.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
packó_
2015. július 30. 17:27
Akkor még mennyi marad, akitől szabadulni kellene?
balbako_
2015. július 30. 17:07
Ponta 2/3-al EU kedvencként kezdte. Most egy bukott senki.
Ellensúly
2015. július 30. 16:30
Nem vagyok optimista. Ponta megy, egy másik nemzetiszocialista jön. Budapest meg leszarja…
tango47
2015. július 30. 16:20
Sajnos a tapasztalat azt mutatja: sohasem jön jobb.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!