Bevándorlás: itt az illúzió vége

2015. július 06. 10:33

Ennek az évtizednek az elejére a bevándorlók száma Svédországban már másfél millió körül mozgott, Norvégiában elérte, Dániában pedig megközelítette a félmilliót.

2015. július 06. 10:33
Jeszenszky Géza
Jeszenszky Géza
Válasz.hu

Mind a négy ország jelentős erőfeszítéseket tett az újonnan érkezettek integrálása érdekében, de a nem európaiak közül sokan már a középiskolából is kimaradnak, egyetemre kevesen mennek, és több mint a felüknek nincs munkaviszonya és nem is tanul. Ezek után nem meglepő, hogy arányuk a bűnözésben ezeknek magas, noha pontos statisztikák erről – legalábbis nyilvánosan – nem állnak rendelkezésre. Egész Skandináviát megrázta, hogy 2013 májusában – minden érdemi ok nélkül – Svédország számos városában súlyos zavargások törtek ki: maszkos fiatalok autók felgyújtásával, fosztogatásokkal, a rendőrök megtámadásával fejezték ki elégedetlenségüket – vagy csak unalmukat. Svédország jelentős zsidó lakosságát mindenütt rendszeres támadások érik a fanatikus muzulmán bevándorlók részéről. Dániában fiatal muszlimok véres ütközeteket folytatnak az őket gyűlölő dán motoros bandákkal.

Ezek után nincs mit csodálkozni, hogy az utolsó években Skandináviában mennyire megnőtt a radikális jobboldalinak nevezett pártok támogatottsága. Ezek a pártok le akarják fékezni a súlyos belső feszültségekhez vezető bevándorlást, meg akarják vonni a pazarló jóléti szolgáltatásokat a munkát nem keresőktől, azonban a gazdaságpolitikában liberálisak, Izraellel rokonszenveznek, Putyin politikáját elítélik – tehát a magyar radikális jobboldallal sem eszmei közösséget, sem gyakorlati együttműködést nem vállalnak.

A befogadó, multikulturális modell megbukott, mivel a más kultúrákból érkezett tömegek – főleg ezek hangos és fegyelmezetlen része – visszaéltek a befogadó államok társadalmainak jóhiszeműségével. A példából lehet és kell is tanulni – de nem elhamarkodott, hirtelen hozott döntésekkel.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 60 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
catalina9
2015. július 06. 17:24
Ez csak a lefizetett hasznos idióták "illuziója" volt.
kukagyerek
2015. július 06. 16:05
"Ennek az évtizednek az elejére a bevándorlók száma Svédországban már másfél millió körül mozgott, Norvégiában elérte, Dániában pedig megközelítette a félmilliót." .......... Az ilyen faxok miatt mint te!
vigyor
2015. július 06. 15:01
Majd jól kimegy az Index stábja, és megkeresi a szír fogorvost, akit elvihet kávézni, hogy bebizonyítsa, a menekültek tök jók és éljen a multikulti!
telekaszter
2015. július 06. 14:55
"Svédország jelentős zsidó lakosságát mindenütt rendszeres támadások érik a fanatikus muzulmán bevándorlók részéről." Szerintem Jeszenszky csak emiatt ragadott tollat...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!